Felia de paine o punem la inmuiat in lapte.
Pulpele le batem cu batatorul de snitele intre 2 pungi sa se mai subtieze un pic . Le saram dupa ce sunt batute.
Umplutura pt. pulpe:
Feliile de sunca si carnatul le taiem cubulete , painea o stoarcem bine si o adaugam la sunca . La acestea adaugam ciupercile taiate , 1 ou crud si codimentam totul cu sare si piper dupa gust si mai punem si patrunjel verde tocat. Se amesteca totul bine.
Morcovii si ceapa se taie rondele, usturoiul il feliem ,la fel procedam si cu rosiile. Punem 150 ml ulei intr-o tava asezam legumele taiate ,presaram totul cu busuioc .
Pulpele batute si sarate se umple in felul urmator: asezam intai pe pulpa felia de cascaval ,iar peste punem 2 linguri din umplutura de mai sus. Se ruleaza si se prinde cu scobitori ( ata nu am avut sa le leg dar scobitorile sunt foarte bune), apoi le asezam in tava ,turnam peste 250 ml vin alb, si 250 ml apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si il punem la cuptor ptr. cca. 25 minute , dupa care luam folia si lasam asa sa se coaca mai departe in cuptor pana pulpele se rumenesc.
Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci pe langa care punem si legumele coapte din tava impreuna cu sosuletul format.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii