Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Ingrediente

  • 4 pulpe pui intregi
  • 150 g dulceata de ceapa rosie
  • semintele de la o rodie
  • 50 ml ulei masline
  • un ardei iute rosu
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g branza Gorgonzola Piccante
  • cateva boabe piper rosu
  • amestec condimente cu miere si mustar

Mod de preparare

Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar. Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu. Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte, apoi le asezam intr-o tava potrivita.

Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu, iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.

In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie. Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos.

Ceapa se curata de foi si se taie julienne.
Intr-o craticioara turnam vinul si adaugam zaharul tos. Lasam sa fiarba 15 minute, adaugam ceapa si lasam sa fiarba alte 15 minute, amestecand des.

Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam zaharul brun si rosiile pasate, lasam focul mic si acoperim cu capac lasand sa fiarba alte 15 minute, totusi nu uitam sa amestecam din cand in cand.
Pentru accentuarea gustului dulce-iute, adaugam un praf de sare si macinam cateva boabe de piper rosu, iar pentru savoare ii adaugam coniac.

Se lasa sa fiarba pana ceapa s-a inmuiat si sosul s-a ingrosat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos