Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Ingrediente

  • 4 pulpe pui intregi
  • 150 g dulceata de ceapa rosie
  • semintele de la o rodie
  • 50 ml ulei masline
  • un ardei iute rosu
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g branza Gorgonzola Piccante
  • cateva boabe piper rosu
  • amestec condimente cu miere si mustar

Mod de preparare

Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar. Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu. Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte, apoi le asezam intr-o tava potrivita.

Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu, iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.

In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie. Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos.

Ceapa se curata de foi si se taie julienne.
Intr-o craticioara turnam vinul si adaugam zaharul tos. Lasam sa fiarba 15 minute, adaugam ceapa si lasam sa fiarba alte 15 minute, amestecand des.

Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam zaharul brun si rosiile pasate, lasam focul mic si acoperim cu capac lasand sa fiarba alte 15 minute, totusi nu uitam sa amestecam din cand in cand.
Pentru accentuarea gustului dulce-iute, adaugam un praf de sare si macinam cateva boabe de piper rosu, iar pentru savoare ii adaugam coniac.

Se lasa sa fiarba pana ceapa s-a inmuiat si sosul s-a ingrosat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Lava cake
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola