Ingrediente
● un pui |
● ardei iute cat sa acopere fundul vasului de yena |
● 200 gr masline |
● 2 rosii mai mari |
● 100 gr unt |
● delikat cu gust de pui |
● foi de dafin |
● sare |
● piper |
● toate se pun dupa gust |
● 6 catei de usturoi |
● 50 gr miere |
● 50 gr ketchup (eu am avut facut in casa) |
● o lingura boia de ardei dulce |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Puiul se spala bine dupa care se desprinde usor pielea de carne, dar fara sa o dam jos, doar pentru a adauga masline si unt. Picioarele puiului se leaga cu o ata. In interiorul puiului se adauga sare, delikat, piper, unt si felii de rosii.
Separat, in vasul de yena, facem un pat din ardeiul iute. Pe patul de ardei iute se aseaza usor puiul, iar daca ne-au mai ramas din rosii putem adauga si pe langa pui. Inconjuram puiul cu foi de dafin, il pudram cu sare, delikat si piper, dupa care adaugam bucatele de unt pe acesta. Untul se adauga pe pui in asa fel in cat in momentul topirii, sa acopere tot puiul. Dupa ce am condimentat puiul punem capacul vasului de yena si il introducem in cuptor la foc mediu timp de 30 minute, dupa care lasam puiul la foc mic pentru a se patrunde bine.
Din cand in cand adaugam pe pui zeama produsa in timpul fierberii, cu ajutorul unei linguri.
In timp ce puiul se face incet la cuptor, separat se face un sos cu care se unge puiul la cuptor. Usturoiul se curata si se zdrobeste bine, dupa care se amesteca cu mierea, ketchupul si boiaua.
Cand puiul mai are aproape 20 de minute, acesta se acopera cu sosul obtinut si se lasa fara capac.
Dupa ce am oprit cuptor, scoatem puiul pe o tava si il lasam aproxim 10 minute si se serveste alaturi de garnitura preferata.
Eu am servit puiul cu ardei copt si sos de maioneza cu castraveti murati.
Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute" nu uita sa ii faci un review.
Separat, in vasul de yena, facem un pat din ardeiul iute. Pe patul de ardei iute se aseaza usor puiul, iar daca ne-au mai ramas din rosii putem adauga si pe langa pui. Inconjuram puiul cu foi de dafin, il pudram cu sare, delikat si piper, dupa care adaugam bucatele de unt pe acesta. Untul se adauga pe pui in asa fel in cat in momentul topirii, sa acopere tot puiul. Dupa ce am condimentat puiul punem capacul vasului de yena si il introducem in cuptor la foc mediu timp de 30 minute, dupa care lasam puiul la foc mic pentru a se patrunde bine.
Din cand in cand adaugam pe pui zeama produsa in timpul fierberii, cu ajutorul unei linguri.
In timp ce puiul se face incet la cuptor, separat se face un sos cu care se unge puiul la cuptor. Usturoiul se curata si se zdrobeste bine, dupa care se amesteca cu mierea, ketchupul si boiaua.
Cand puiul mai are aproape 20 de minute, acesta se acopera cu sosul obtinut si se lasa fara capac.
Dupa ce am oprit cuptor, scoatem puiul pe o tava si il lasam aproxim 10 minute si se serveste alaturi de garnitura preferata.
Eu am servit puiul cu ardei copt si sos de maioneza cu castraveti murati.
Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.12.2010 16:40:35
No Dana super, o sa il fac de Craciun ca tare bine arata! :)