Pui cu Mozarela

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g piept de pui dezosat
  • 20-25 g muschi de afumat
  • 20-30 g spanac congelat
  • 1 catel de usturoi
  • 10-15 g casacaval
  • 1 ou
  • pesmet
  • 200 g smantana de casa
  • 1/4 cub konr de vita
  • 1/4 lamaie de mare
  • 500g ulei

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se bate ca pentru snitel, peste care se adauga doua felii de muschi afumat 2mm (taiate la feliator).

2. Se ia 2-3 cuburi de spanac congelat care il punem 1 minut la microunde si-l decongelam, in acest timp curatam un catel de usturoi si-l tocam marunt sau il dam prin razatoare marunta. Amestecam usturoiul cu spanacul pana nu-l omogenizam. Mai taiem un baton de cascaval de grosimea unui creion.

3. Se pune amestecul de spanac si usturoi pe mijlocul feliilor de muschi afumat iar in mijlocul amestecului se pune batonul de cascaval.

4. Pieptul de pui se ruleaza si se strange la capete ca si sarmalele.

5. Rulou de pui cu spanac se da prin ou si pesmet de doua ori, se prajeste ni tigaie in jumatate de litru de ulei pe ambele parti la foc moderat trebuie sa devina la culoare aramie( de culoarea coniacului).

6. Cat timp se prajeste ruloul de pui se face un sos din smantana de casa (pentru ca nu e degresata) la care se adauga 1/4 cub de knor de vita si se mai stoarce 1/4 de lamaie mai mare petru a nu deveni sosul prea greu( se poate stoarce si mai multa lamaie infunctie cat de acrisor doriti sa fie sosul).

7. Ruloul se taie in felii oblice nu mai groase de 2cm, in cazul in care nu este bine facut la mijloc se mai baga feliile de rolou la microunde pentru 2 minute, dupa care se aseaza pe farfurie pe frunza de salata verde peste care se toarna sosul de smantana.

Ca si garnitura merge cel mai bine cartofi natur, iar ca salata una de muraturi asortate. La masa se poate servi un vin alb sec sau demisec.

POFTA BUNA

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Aperitiv cheesecake cu avocado si somon afumat
Bucataras.RO

Aperitiv cheesecake cu avocado si somon afumat

Este o reteta tare aspectuoasa si se pregateste atunci cand aveti musafiri. Cu siguranta o sa-i impresionati. Reteta este...

Aperitiv cheesecake cu avocado si somon afumat
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing