Ingrediente
● 200 g piept de pui dezosat |
● 20-25 g muschi de afumat |
● 20-30 g spanac congelat |
● 1 catel de usturoi |
● 10-15 g casacaval |
● 1 ou |
● pesmet |
● 200 g smantana de casa |
● 1/4 cub konr de vita |
● 1/4 lamaie de mare |
● 500g ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
1. Pieptul de pui se bate ca pentru snitel, peste care se adauga doua felii de muschi afumat 2mm (taiate la feliator).
2. Se ia 2-3 cuburi de spanac congelat care il punem 1 minut la microunde si-l decongelam, in acest timp curatam un catel de usturoi si-l tocam marunt sau il dam prin razatoare marunta. Amestecam usturoiul cu spanacul pana nu-l omogenizam. Mai taiem un baton de cascaval de grosimea unui creion.
3. Se pune amestecul de spanac si usturoi pe mijlocul feliilor de muschi afumat iar in mijlocul amestecului se pune batonul de cascaval.
4. Pieptul de pui se ruleaza si se strange la capete ca si sarmalele.
5. Rulou de pui cu spanac se da prin ou si pesmet de doua ori, se prajeste ni tigaie in jumatate de litru de ulei pe ambele parti la foc moderat trebuie sa devina la culoare aramie( de culoarea coniacului).
6. Cat timp se prajeste ruloul de pui se face un sos din smantana de casa (pentru ca nu e degresata) la care se adauga 1/4 cub de knor de vita si se mai stoarce 1/4 de lamaie mai mare petru a nu deveni sosul prea greu( se poate stoarce si mai multa lamaie infunctie cat de acrisor doriti sa fie sosul).
7. Ruloul se taie in felii oblice nu mai groase de 2cm, in cazul in care nu este bine facut la mijloc se mai baga feliile de rolou la microunde pentru 2 minute, dupa care se aseaza pe farfurie pe frunza de salata verde peste care se toarna sosul de smantana.
Ca si garnitura merge cel mai bine cartofi natur, iar ca salata una de muraturi asortate. La masa se poate servi un vin alb sec sau demisec.
POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Mozarela" nu uita sa ii faci un review.
2. Se ia 2-3 cuburi de spanac congelat care il punem 1 minut la microunde si-l decongelam, in acest timp curatam un catel de usturoi si-l tocam marunt sau il dam prin razatoare marunta. Amestecam usturoiul cu spanacul pana nu-l omogenizam. Mai taiem un baton de cascaval de grosimea unui creion.
3. Se pune amestecul de spanac si usturoi pe mijlocul feliilor de muschi afumat iar in mijlocul amestecului se pune batonul de cascaval.
4. Pieptul de pui se ruleaza si se strange la capete ca si sarmalele.
5. Rulou de pui cu spanac se da prin ou si pesmet de doua ori, se prajeste ni tigaie in jumatate de litru de ulei pe ambele parti la foc moderat trebuie sa devina la culoare aramie( de culoarea coniacului).
6. Cat timp se prajeste ruloul de pui se face un sos din smantana de casa (pentru ca nu e degresata) la care se adauga 1/4 cub de knor de vita si se mai stoarce 1/4 de lamaie mai mare petru a nu deveni sosul prea greu( se poate stoarce si mai multa lamaie infunctie cat de acrisor doriti sa fie sosul).
7. Ruloul se taie in felii oblice nu mai groase de 2cm, in cazul in care nu este bine facut la mijloc se mai baga feliile de rolou la microunde pentru 2 minute, dupa care se aseaza pe farfurie pe frunza de salata verde peste care se toarna sosul de smantana.
Ca si garnitura merge cel mai bine cartofi natur, iar ca salata una de muraturi asortate. La masa se poate servi un vin alb sec sau demisec.
POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Mozarela" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany