Piept de Pui Umplut

Complexitate
medie
Piept de Pui Umplut

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui (4 piepti intregi)
  • 2 morcovi
  • o ceapa potrivita
  • 350 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • patrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • scobitori

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara umplutura.
Se curata morcovii, ceapa si se taie cubulete. Acestea se calesc in unt, dupa 10 minute se adauga ciupercile (dupa ce le-am spalat) taiate bucatele micute. Se mai lasa 5 minute sa se patrunda, dar cu capac pe tigaie.

Dupa ce am oprit focul, compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu ouale batute bine. Compozitia se amesteca bine, dupa care adaugam piper si sare dupa gust.
La final adaugam patrunjelul taiat marunt. Acesta se pune dupa gust. Compozitia obtinuta se lasa deoparte pana cand preparam pieptul de pui.

Pieptul de pui, se desparde in doua, se taie (fiecare bucata) pe laterala, obtinandu-se o bucata mai mare. Fiecare bucata se bate pe rand, ca pentru snitel. Atentie: Bucatiile de carne obtinute trebuie sa fie maricele, in asa fel in cat sa se poata rula.

Aceste bucati de carne se umplu pe rand cu compozitia obtinuta, punandu-se si zeama obtinuta in umplutura. Bucatiile de carne se ruleaza in asa fel incat sa nu curga compozitia. Pieptul de pui se prinde cu scobitori, pentru a oprii curgerea compozitiei. Atentie: Pana sa folositi scobitoriile le puteti tine in apa pentru a nu se arde la cuptor!!!

Pieptul de pui se aseaza in tava (cu partea prinsa cu scobitori in sus) , se sareaza putin, se pune uleiul, dupa care se pune apa pana la jumatatea bucatiilor de carne.

Tava se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se lasa pana ce pieptul de pui s-a patruns, daca apa scade in timpul fierberii, iar puiul nu este gata se mai adauga putina apa din cand in cand.
Pieptul de pui se serveste cald, dupa ce am scos scobitoriile, alaturi de garnitura dorita.
Eu am servit langa sosul de praz:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_praz-9964/

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume