Piept de Pui Umplut

Complexitate
medie
Piept de Pui Umplut

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui (4 piepti intregi)
  • 2 morcovi
  • o ceapa potrivita
  • 350 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • patrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • scobitori

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara umplutura.
Se curata morcovii, ceapa si se taie cubulete. Acestea se calesc in unt, dupa 10 minute se adauga ciupercile (dupa ce le-am spalat) taiate bucatele micute. Se mai lasa 5 minute sa se patrunda, dar cu capac pe tigaie.

Dupa ce am oprit focul, compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu ouale batute bine. Compozitia se amesteca bine, dupa care adaugam piper si sare dupa gust.
La final adaugam patrunjelul taiat marunt. Acesta se pune dupa gust. Compozitia obtinuta se lasa deoparte pana cand preparam pieptul de pui.

Pieptul de pui, se desparde in doua, se taie (fiecare bucata) pe laterala, obtinandu-se o bucata mai mare. Fiecare bucata se bate pe rand, ca pentru snitel. Atentie: Bucatiile de carne obtinute trebuie sa fie maricele, in asa fel in cat sa se poata rula.

Aceste bucati de carne se umplu pe rand cu compozitia obtinuta, punandu-se si zeama obtinuta in umplutura. Bucatiile de carne se ruleaza in asa fel incat sa nu curga compozitia. Pieptul de pui se prinde cu scobitori, pentru a oprii curgerea compozitiei. Atentie: Pana sa folositi scobitoriile le puteti tine in apa pentru a nu se arde la cuptor!!!

Pieptul de pui se aseaza in tava (cu partea prinsa cu scobitori in sus) , se sareaza putin, se pune uleiul, dupa care se pune apa pana la jumatatea bucatiilor de carne.

Tava se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se lasa pana ce pieptul de pui s-a patruns, daca apa scade in timpul fierberii, iar puiul nu este gata se mai adauga putina apa din cand in cand.
Pieptul de pui se serveste cald, dupa ce am scos scobitoriile, alaturi de garnitura dorita.
Eu am servit langa sosul de praz:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_praz-9964/

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Afumatura la untura
1
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
5
Dulciuri

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia