Ingrediente
● 2-4 buc piept de pui, fara os / pulpe superioare de pui, dezosate / carne de porc, vita sau peste |
● 1 ceapa mare |
● zeama de la ½ |
● 1 lamaie (dupa gust) sau 1 lingura mustar |
● sare |
● piper proaspat macinat |
● pesmet / fulgi de porumb sfaramati |
● ½ lingurita scortisoara |
● 2 oua |
● 2 linguri lapte |
● faina |
● ulei pt prajit |
Mod de preparare
Taiati pieptul / pulpele de pui / carnea in felii potrivite, mai subtiri si uscati-le cu servetele absorbante.
* Daca se pregateste din piept de pui, feliile taiate de marime si grosime potrivita, nu mai trebuie batute.
Separat, transformati ceapa in piure (trecuta prin razatoarea fina), apoi amestecati-o (inclusiv zeama de la ceapa) cu zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ungeti bine carnea cu acesta marinada, pe toate fetele.
Lasati-o la marinat pentru cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de pe ozi pe alta (cu cat carnea sta mai mult cu atat devine mai gustoasa).
Pregatiti 3 boluri: in unul puneti pesmetul amestecat cu scortisoara, in altul bateti bine ouale cu laptele si in ultimul faina.
Treceti pe rand carnea cu ceapa pe ea prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Prajiti in uleiul bine incins, la foc moderat, pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti cat sunt calde. Puteti alatura cartofi prajiti, orez sau garnitura preferata si o salata.
Sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piept de Pui Pane, Egiptean" nu uita sa ii faci un review.
* Daca se pregateste din piept de pui, feliile taiate de marime si grosime potrivita, nu mai trebuie batute.
Separat, transformati ceapa in piure (trecuta prin razatoarea fina), apoi amestecati-o (inclusiv zeama de la ceapa) cu zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ungeti bine carnea cu acesta marinada, pe toate fetele.
Lasati-o la marinat pentru cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de pe ozi pe alta (cu cat carnea sta mai mult cu atat devine mai gustoasa).
Pregatiti 3 boluri: in unul puneti pesmetul amestecat cu scortisoara, in altul bateti bine ouale cu laptele si in ultimul faina.
Treceti pe rand carnea cu ceapa pe ea prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Prajiti in uleiul bine incins, la foc moderat, pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti cat sunt calde. Puteti alatura cartofi prajiti, orez sau garnitura preferata si o salata.
Sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piept de Pui Pane, Egiptean" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany