Piept de Pui Pane, Egiptean

Complexitate
medie
Piept de Pui Pane, Egiptean

Ingrediente

  • -2-4 buc piept de pui, fara os / pulpe superioare de pui, dezosate / carne de porc, vita sau peste
  • -1 ceapa mare
  • -zeama de la ½
  • -1 lamaie (dupa gust) sau 1 lingura mustar
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -pesmet / fulgi de porumb sfaramati
  • -½ lingurita scortisoara
  • -2 oua
  • -2 linguri lapte
  • -faina
  • -ulei pt prajit

Mod de preparare

Taiati pieptul / pulpele de pui / carnea in felii potrivite, mai subtiri si uscati-le cu servetele absorbante.

* Daca se pregateste din piept de pui, feliile taiate de marime si grosime potrivita, nu mai trebuie batute.

Separat, transformati ceapa in piure (trecuta prin razatoarea fina), apoi amestecati-o (inclusiv zeama de la ceapa) cu zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ungeti bine carnea cu acesta marinada, pe toate fetele.
Lasati-o la marinat pentru cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de pe ozi pe alta (cu cat carnea sta mai mult cu atat devine mai gustoasa).
Pregatiti 3 boluri: in unul puneti pesmetul amestecat cu scortisoara, in altul bateti bine ouale cu laptele si in ultimul faina.
Treceti pe rand carnea cu ceapa pe ea prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Prajiti in uleiul bine incins, la foc moderat, pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Scoateti pe servetele absorbante.

Serviti cat sunt calde. Puteti alatura cartofi prajiti, orez sau garnitura preferata si o salata.

Sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Bucataras.RO

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

" Provocarea GastroArt"

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana