Piept de Pui Pane, Egiptean

Postat pe: 25-04-2015
(0)

Ingrediente

Mod de preparare

Taiati pieptul / pulpele de pui / carnea in felii potrivite, mai subtiri si uscati-le cu servetele absorbante.

* Daca se pregateste din piept de pui, feliile taiate de marime si grosime potrivita, nu mai trebuie batute.

Separat, transformati ceapa in piure (trecuta prin razatoarea fina), apoi amestecati-o (inclusiv zeama de la ceapa) cu zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ungeti bine carnea cu acesta marinada, pe toate fetele.
Lasati-o la marinat pentru cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de pe ozi pe alta (cu cat carnea sta mai mult cu atat devine mai gustoasa).
Pregatiti 3 boluri: in unul puneti pesmetul amestecat cu scortisoara, in altul bateti bine ouale cu laptele si in ultimul faina.
Treceti pe rand carnea cu ceapa pe ea prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Prajiti in uleiul bine incins, la foc moderat, pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Scoateti pe servetele absorbante.

Serviti cat sunt calde. Puteti alatura cartofi prajiti, orez sau garnitura preferata si o salata.

Sunt la fel de bune si reci.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de Pui Pane, Egiptean