Spalati pieptul de curcan si uscati-l cu servetele absorbante. Crestati carnea in 4-5 locuri, fara sa taiati pana in partea de jos. Condimentati cu sare si dati deoparte.
Separat, pregatiti `farsa` (umplutura): amestecati bine maslinele, usturoiul, ceapa verde, ardeiul rosu, patrunjelul verde, rozmarinul, ouale usor batute cu sare si piper, dupa gust.
Puneti umplutura in crestaturi, rulati carnea si legati-o bine cu sfoara.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, inconjurati cu feliile de cartofi si umplutura ramasa.
Stropiti totul cu cateva linguri de ulei, presarati sare, piper si putina paprika pentru culoare.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 180 grade.
Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, turnati vinul si ungeti carnea cu putin ulei de masline.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana cand carnea este facuta si usor rumenita. In acest interval, stropiti-o de cateva ori cu sosul din tava. Opriti focul si lasati vasul in cuptor circa 10 min. Scoateti carnea, indepartati sfoara si feliati.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi, felii de piept umplut, totul stropit cu sosul format in vas, alaturi de salata preferata.
In provincia francofona Quebec, din Canada, curcanul se serveste de Revelion, cu o farsa (umplutura) de legume sau pe baza de carne (porc sau carne slaba cu carnat).
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii