Muschiulet de Porc Umplut si Sos de Piper

Complexitate
redusa
Muschiulet de Porc Umplut si Sos de Piper

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • Aceasta reteta de cotlet umplut poate fi aperitiv sau meniul principal cu alegerea voastra de garnitura Ingrediente pentru porc:
  • 500 g muschiulet de porc
  • sare is piper
  • 30 g unt
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1/2 bat telina verde taiat fin
  • 3 linguri mar razalit
  • 60 g paine alba firimituri
  • 2 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
  • 1/2 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 100 bacon
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1/2 lingurita mustar dijon
  • 1/2 lingurita uscat
  • Pentru garnitura (optional) :
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • oregano
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru sos de piper:
  • 20 g unt
  • 1 lingura boabe de piper roz
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat (este important sa fie zdrobit sau macinat inainte pentru o aroma maxima)
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 30 ml vin rosu
  • 200ml apa + 1/4 cub de vita/legume (sau 200 ml supa de vita/legume)
  • 1/2 lingura amidon de porumb sau faina
  • 60 ml de smantana

Mod de preparare

Intr-o tigaie topiti 30 g unt si caliti ceapa, telina la foc mic 4-5 minute, adaugati painea, marul, salvie, cimbru, putina sare si piper. Amestecati bine apoi lasati deoparte sa se raceasca. Taiati si desfaceti carnea in jumatate oprind taietura la aproximativ 1 cm, faceti si cateva taieturi usoare deasupra.

Intindeti o folie de plastic peste si bateti putin sa nivelati. Asezonati, aranjati amestecul de paine, branza deasupra si rulati. Spalati cartofii bine si taiati felii de aproximativ 0. 5 cm dar fara sa finalizati taietura. Asezonati, ungeti acestia cu ulei de masline apoi imprastiati oregano prin taieturi si deasupra. Asezatii intr-o tava de copt.

Coaceti 25 de minute la 190 c (gaz 5). Inveliti muschiul in felii de bacon. Cu o ata tare incercati sa legati si sa faceti noduri dupa plac. Intr-o tava termorezistenta puneti 30 ml apa si carnea. Intr-un bol amestecati miere, otet, mustar, piper si rozmarin.

Cu o pensula ungeti carnea cu jumatate din acest sos. Introduceti in cuptor si coaceti 10 minute, scoateti si ungeti cu restul de sos apoi mai lasati 10-15 minute. Cand puneti carnea prima data ungeti morcovii cu putin ulei de masline, asezonati, presarati oregano si imprastiati-i printre cartofi. Intre timp faceti sosul de piper.

Intr-o cratita la foc mic topiti untul, puneti vinul si lasati sa se reduca 3-4 minute. Puneti boabele de piper roz, piperul negru, mustarul si apa. Fierbeti 6-7 minute la foc mic, amestecand cu telul ingrosati cu amidon sau faina apoi stingeti focul si puneti smantana.

Scoateti carnea si lasati se raceasca 5 minute inainte de a o taia. Serviti cartofii cu morcovii si cu felii de muschiulet umplut cu sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Mancare de spanac ca la mama acasa
Bucataras.RO

Mancare de spanac ca la mama acasa

Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre...

Mancare de spanac ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute