Muschiulet de Porc Umplut si Sos de Piper

Postat pe: 09-12-2012
(1)

Ingrediente

Pentru 4 portii
Aceasta reteta de cotlet umplut poate fi aperitiv sau meniul principal cu alegerea voastra de garnitura Ingrediente pentru porc:
500 g muschiulet de porc
sare is piper
30 g unt
2 cepe verzi taiate marunt
1/2 bat telina verde taiat fin
3 linguri mar razalit
60 g paine alba firimituri
2 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
1/2 lingurita salvie
1/2 lingurita cimbru
100 bacon
1 lingura de miere
1 lingura de otet balsamic
1/2 lingurita mustar dijon
1/2 lingurita uscat
Pentru garnitura (optional) :
4 cartofi
4 morcovi
oregano
sare si piper
ulei de masline
Pentru sos de piper:
20 g unt
1 lingura boabe de piper roz
1 lingurita piper negru proaspat macinat (este important sa fie zdrobit sau macinat inainte pentru o aroma maxima)
1/2 lingurita mustar Dijon
30 ml vin rosu
200ml apa + 1/4 cub de vita/legume (sau 200 ml supa de vita/legume)
1/2 lingura amidon de porumb sau faina
60 ml de smantana

Mod de preparare

Intr-o tigaie topiti 30 g unt si caliti ceapa, telina la foc mic 4-5 minute, adaugati painea, marul, salvie, cimbru, putina sare si piper. Amestecati bine apoi lasati deoparte sa se raceasca. Taiati si desfaceti carnea in jumatate oprind taietura la aproximativ 1 cm, faceti si cateva taieturi usoare deasupra.

Intindeti o folie de plastic peste si bateti putin sa nivelati. Asezonati, aranjati amestecul de paine, branza deasupra si rulati. Spalati cartofii bine si taiati felii de aproximativ 0. 5 cm dar fara sa finalizati taietura. Asezonati, ungeti acestia cu ulei de masline apoi imprastiati oregano prin taieturi si deasupra. Asezatii intr-o tava de copt.

Coaceti 25 de minute la 190 c (gaz 5). Inveliti muschiul in felii de bacon. Cu o ata tare incercati sa legati si sa faceti noduri dupa plac. Intr-o tava termorezistenta puneti 30 ml apa si carnea. Intr-un bol amestecati miere, otet, mustar, piper si rozmarin.

Cu o pensula ungeti carnea cu jumatate din acest sos. Introduceti in cuptor si coaceti 10 minute, scoateti si ungeti cu restul de sos apoi mai lasati 10-15 minute. Cand puneti carnea prima data ungeti morcovii cu putin ulei de masline, asezonati, presarati oregano si imprastiati-i printre cartofi. Intre timp faceti sosul de piper.

Intr-o cratita la foc mic topiti untul, puneti vinul si lasati sa se reduca 3-4 minute. Puneti boabele de piper roz, piperul negru, mustarul si apa. Fierbeti 6-7 minute la foc mic, amestecand cu telul ingrosati cu amidon sau faina apoi stingeti focul si puneti smantana.

Scoateti carnea si lasati se raceasca 5 minute inainte de a o taia. Serviti cartofii cu morcovii si cu felii de muschiulet umplut cu sos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muschiulet de Porc Umplut si Sos de Piper" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  15.12.2012 16:04:07

Super reteta, mie mi se pare chiar festiva,numai buna de sarbatori! Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschiulet de Porc Umplut si Sos de Piper