Fripturica de Primavara

Complexitate
redusa
Fripturica de Primavara

Ingrediente

  • 1 5 kg - 2 kg cartofi
  • 8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa, cotlet, ceafa)
  • 1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
  • 2-3 rosii
  • 500 ml smantana
  • 400 ml lapte
  • sare
  • untura sau unt sa ungem tava

Mod de preparare


Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri. Ardeii, rosiile le taiem rondele, de asemenea. Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.

O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura (daca nu aveti, puteti folosi si untul). Asezam in tava unsa jumatate din cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare. Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum, ca am impodobit asa frumos tava, turnam peste: jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.

Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola