Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri. Ardeii, rosiile le taiem rondele, de asemenea. Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.
O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura (daca nu aveti, puteti folosi si untul). Asezam in tava unsa jumatate din cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare. Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum, ca am impodobit asa frumos tava, turnam peste: jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.
Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDe la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!
Foi de napolitane cu crema de rahatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii