Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Portii
4
Timp pregatire
55 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 bc. de antricot de miel (sau de vita, porc, dupa preferinta)
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • sare
  • 3 linguri sos barbeque smoked
  • 2 linguri sos barbeque( honey sauce)
  • 6-8 boabe piper negru
  • 2 linguri otet
  • piper
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • apa
  • Cartofi natur
  • 4-5 cartofi (pot fi si noi)
  • 2 linguri ulei masline
  • o lingura unt
  • sare
  • piper(facultativ)
  • marar verde

Mod de preparare

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda?
Ce trebuie sa observam inainte de a cumpara carnea pentru friptura.
Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si gust deosebit de aromat carnii.
Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.
Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit.
Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.
Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le
scoatem pe un platou. Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos, sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min la foc mic pentru a capata o aroma placuta de la sos.
Desigur am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.
Si acum sa trecem la prepararea cartofilor.
Daca cartofii sunt noi si mici se spala cu un burete de sarma apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care de fierbinti se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se toarna uleiul si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca firbinti, untul se va topi imdediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste bol si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama.
Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.
Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda si suculenta..!
Pofta buna..!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Cannelloni cu carne de pui
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de pui

Pastele par a fi zilele acestea destul de mult in gandurile noastre, asa ca am pregatit si noi cannelloni la ceas de seara.

Cannelloni cu carne de pui
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino