Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Portii
4
Timp pregatire
55 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 bc. de antricot de miel (sau de vita, porc, dupa preferinta)
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • sare
  • 3 linguri sos barbeque smoked
  • 2 linguri sos barbeque( honey sauce)
  • 6-8 boabe piper negru
  • 2 linguri otet
  • piper
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • apa
  • Cartofi natur
  • 4-5 cartofi (pot fi si noi)
  • 2 linguri ulei masline
  • o lingura unt
  • sare
  • piper(facultativ)
  • marar verde

Mod de preparare

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda?
Ce trebuie sa observam inainte de a cumpara carnea pentru friptura.
Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si gust deosebit de aromat carnii.
Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.
Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit.
Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.
Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le
scoatem pe un platou. Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos, sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min la foc mic pentru a capata o aroma placuta de la sos.
Desigur am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.
Si acum sa trecem la prepararea cartofilor.
Daca cartofii sunt noi si mici se spala cu un burete de sarma apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care de fierbinti se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se toarna uleiul si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca firbinti, untul se va topi imdediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste bol si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama.
Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.
Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda si suculenta..!
Pofta buna..!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa