Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Complexitate
redusa
Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc putin mai grasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • vegeta de casa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mare rosu
  • sare si piper
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • cascaval
  • marar 1/4 legatura
  • optional se mai poate adauga
  • cartofi
  • morcovi
  • pastarnac
  • vinete
  • dovlecei
  • gulii

Mod de preparare

Carnea de porc am feliat-o in bucati mai groase, am crestat-o si am umplut cu usturoi. Ardeiul si ceapa mare le-am curatat si le-am feliat. Ciupercile le-am separat de codite, le-am curatat si le-am pus deoparte.
Altceva nu am mai folosit.

Intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, am pus cateva linguri de ulei de masline, am presarat sare si piper precum si vegeta (de casa am folosit eu). Feliile de carne, impanate cu usturoi, le-am tavalit prin uleiul din tava in asa fel incat sa acopar toate partile.

Am aranjat carnea pe mijlocul tavii si am adaugat felii de ceapa, felii de ardei, usturoi (catei intregi) si ciupercle stropite cu sare si piper. Am acoperit cu folie tava si am dat la cuptor pentru o ora. Intre timp am tocat marunt coditele de la ciuperci si ceapa micuta.

Am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline si am tinut pe foc pret de cateva minute, apoi am adaugat vreo 4-5 linguri de vin si am lasat pana s-a evaporat tot vinul si apa lasata de ciuperci. Am dres de sare, piper si marar si am dat deoparte.

Cand carnea a fost gata fiarta, am scos tava din cuptor, am scos ardeiul si ceapa din tava, am umplut ciupercile cu compozitia de codite +ceapa si am dat din nou la cuptor (la broil) pentru rumenire. Am stins cuptorul cand a fost carnea rumena, am presarat cascaval peste ciuperci si am pus inapoi in cuptorul stins, dar totusi inca destul de ald ca sa topeasca branza.

Am servit cu cartofi prajiti si mancare scazuta de g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia