Carnea de porc am feliat-o in bucati mai groase, am crestat-o si am umplut cu usturoi. Ardeiul si ceapa mare le-am curatat si le-am feliat. Ciupercile le-am separat de codite, le-am curatat si le-am pus deoparte.
Altceva nu am mai folosit.
Intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, am pus cateva linguri de ulei de masline, am presarat sare si piper precum si vegeta (de casa am folosit eu). Feliile de carne, impanate cu usturoi, le-am tavalit prin uleiul din tava in asa fel incat sa acopar toate partile.
Am aranjat carnea pe mijlocul tavii si am adaugat felii de ceapa, felii de ardei, usturoi (catei intregi) si ciupercle stropite cu sare si piper. Am acoperit cu folie tava si am dat la cuptor pentru o ora. Intre timp am tocat marunt coditele de la ciuperci si ceapa micuta.
Am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline si am tinut pe foc pret de cateva minute, apoi am adaugat vreo 4-5 linguri de vin si am lasat pana s-a evaporat tot vinul si apa lasata de ciuperci. Am dres de sare, piper si marar si am dat deoparte.
Cand carnea a fost gata fiarta, am scos tava din cuptor, am scos ardeiul si ceapa din tava, am umplut ciupercile cu compozitia de codite +ceapa si am dat din nou la cuptor (la broil) pentru rumenire. Am stins cuptorul cand a fost carnea rumena, am presarat cascaval peste ciuperci si am pus inapoi in cuptorul stins, dar totusi inca destul de ald ca sa topeasca branza.
Am servit cu cartofi prajiti si mancare scazuta de g.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii