Carnea se sareaza, se pipereaza, se da cu boia si o lasam de o parte. Intr un mojar punem frunzele de rozmarin si cimbru, usturoiul, un praf de sare si un pic de piper si apoi pisam. Adaugam uleiul de masline si pisam in continuare. Cu acest amestec ungem carne pe ambele parti si presaram cu stafide.
Curatam marul de coaja si taiem cubulete pe care le adaugam printre bucatile de carne. Adaugam 3-4 linguri de apa, apoi dam la cuptor, iar spre final punem si o jumatate de cescuta de vin alb.
Sfat: din cand in cand verificam ca friptura sa aibe sos si cu o lingura mai adaugam peste carne, pentru altfel se usuca, iar stafidele se innegresc si capata un aspect neplacut.
Se serveste cu o minunata salata de patrunjel.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii