Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Friptura
  • - 500 gr muschi porc
  • - 2 catei usturoi
  • - 6 frunze salvie
  • - 4 linguri ulei
  • - sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • - 2 conserve de 400gr fasole alba(echivalent daca fierbeti voi fasole=500 gr)
  • - 1 conserva rosii fara piele de 800 gr(echivalent rosii proaspete=400 gr)
  • - patrunjel, busuioc
  • - 1 catel usturoi

Mod de preparare

Am uscat muschiul cu servetele, l-am impanat cu un catel de usturoi si apoi l-am condimentat bine cu sare si piper. L-am asezat in tava si am presarat putina boia iute.

Uleiul l-am pus intr-un vas mic, l-am incins si apoi am adaugat celalat catel de usturoi taiat in 4 si frunzele de salvie. am stins fosul si am lasat 5 minute sa se aromatizeze uleiul.

Am scos usturoiul din ulei, am turnat uleiul peste bucata de carne din tava ca sa fie bine unsa toata si apoi am pus langa frunzele de salvie.

Am turnat si o cana de apa in tava.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor 1 ora jumate la 220C.

In timpul asta am pregatit garnitura: am scurs bine conservele de fasole; am scos rosiile din sosul din conserva si le-am crestat nitel, le-am lasat sa se scurga, apoi le-am taiat cubulete si inainte de a le amesteca cu fasolea am mai scurs lichidul care l-au lasat in vas.

Am amestecat fasolea cu rosiile, patrunjel tocat, putin busuioc si catelul de usturoi strivit. Am condimentat doar cu sare.

Dupa ce am scos carnea de la cuptor, am adaugat garnitura in tava si am mai lasat la cuptor 10 minute fara folie.


La servire am taiat friptura felii si am pus langa garnitura. Am servit si cu paine neagra cu seminte, calda, ca am brutarie in spatele blocului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Bucataras.RO

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

O reteta pentru gusturi rafinate. Este gata in numai 5 minute, suficient pentru ca savoarea ingredientelor sa se...

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino