Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Friptura
  • - 500 gr muschi porc
  • - 2 catei usturoi
  • - 6 frunze salvie
  • - 4 linguri ulei
  • - sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • - 2 conserve de 400gr fasole alba(echivalent daca fierbeti voi fasole=500 gr)
  • - 1 conserva rosii fara piele de 800 gr(echivalent rosii proaspete=400 gr)
  • - patrunjel, busuioc
  • - 1 catel usturoi

Mod de preparare

Am uscat muschiul cu servetele, l-am impanat cu un catel de usturoi si apoi l-am condimentat bine cu sare si piper. L-am asezat in tava si am presarat putina boia iute.

Uleiul l-am pus intr-un vas mic, l-am incins si apoi am adaugat celalat catel de usturoi taiat in 4 si frunzele de salvie. am stins fosul si am lasat 5 minute sa se aromatizeze uleiul.

Am scos usturoiul din ulei, am turnat uleiul peste bucata de carne din tava ca sa fie bine unsa toata si apoi am pus langa frunzele de salvie.

Am turnat si o cana de apa in tava.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus la cuptor 1 ora jumate la 220C.

In timpul asta am pregatit garnitura: am scurs bine conservele de fasole; am scos rosiile din sosul din conserva si le-am crestat nitel, le-am lasat sa se scurga, apoi le-am taiat cubulete si inainte de a le amesteca cu fasolea am mai scurs lichidul care l-au lasat in vas.

Am amestecat fasolea cu rosiile, patrunjel tocat, putin busuioc si catelul de usturoi strivit. Am condimentat doar cu sare.

Dupa ce am scos carnea de la cuptor, am adaugat garnitura in tava si am mai lasat la cuptor 10 minute fara folie.


La servire am taiat friptura felii si am pus langa garnitura. Am servit si cu paine neagra cu seminte, calda, ca am brutarie in spatele blocului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Fursecuri cu lamaie

Fursecuri by Laurita,foarte bune au iesit http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-lamaie-79110.html

Fursecuri cu lamaie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala