Friptura Curcan pe Pat de Cartofi

Complexitate
redusa
Friptura Curcan pe Pat de Cartofi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carne curcan (piept de pui )
  • 300 gr slanina afumata
  • 200 gr ciuperci( eu nu am pus ca nu am avut la indemana )
  • 2 buc ceapa
  • 1/2 lingurita chili (daca e praf) sau 1 buc chili proaspat (eu am folosit pasta de ardei iute 2 lingurite)
  • ghimbir razuit cca 1 lingurita
  • 1/4 lingurita rozmarin macinat (se poate folosi si proaspat o crenguta mica)
  • 1/2 lamaie
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii dupa ce se curata si spala se taie rondele apoi se taie in triunghiuri de marime potrivita (cat o imbucatura). Slanina se taie bastonase. Ceapa se taie felii. Carnea se taie si ea bucati mici.

Slanina taiata se pune la topit si apoi se pun pe el cartofii la rumenit. Intr-o tava punem folie de aluminiu si cartofii ii turnam in tava. Peste cartofi punem ceapa taiata felii.

Pregatim un dresing din urmatoarele (eu va spun ce am folosit eu ) : am amestecat 2 lingurite de pasta de ardei iute, am adugat 1 lingurita ghimbir razuit, 1/4 lingurita rozmarin macinat, sare si piper. Am amestecat totul si am pus peste cartofii din tava.

In tigaia in care am rumenit cartofii am pus la calit carnea taiata bucatele am condimentat cu sare si piper apoi am stors 1/2 lamaie peste si am adaugat spre sfarsit 100 ml vin alb, apoi carnea am turnat-o peste cartofii. (in caz ca aveti la indemana ciuperci caliti impreuna cu carnea).

Am dat la cuptor pana carnea de deasupra s-a rumenit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata