Cartofii dupa ce se curata si spala se taie rondele apoi se taie in triunghiuri de marime potrivita (cat o imbucatura). Slanina se taie bastonase. Ceapa se taie felii. Carnea se taie si ea bucati mici.
Slanina taiata se pune la topit si apoi se pun pe el cartofii la rumenit. Intr-o tava punem folie de aluminiu si cartofii ii turnam in tava. Peste cartofi punem ceapa taiata felii.
Pregatim un dresing din urmatoarele (eu va spun ce am folosit eu ) : am amestecat 2 lingurite de pasta de ardei iute, am adugat 1 lingurita ghimbir razuit, 1/4 lingurita rozmarin macinat, sare si piper. Am amestecat totul si am pus peste cartofii din tava.
In tigaia in care am rumenit cartofii am pus la calit carnea taiata bucatele am condimentat cu sare si piper apoi am stors 1/2 lamaie peste si am adaugat spre sfarsit 100 ml vin alb, apoi carnea am turnat-o peste cartofii. (in caz ca aveti la indemana ciuperci caliti impreuna cu carnea).
Am dat la cuptor pana carnea de deasupra s-a rumenit.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCartofii sunt preferatii mei ...mai ales cei prajiti :)) ... De fapt e o leguma des folosita si buna in aproape orice...
Cartofi la cuptorAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii