Ingrediente
● 500 gr cartofi |
● 500 gr carne curcan (piept de pui ) |
● 300 gr slanina afumata |
● 200 gr ciuperci( eu nu am pus ca nu am avut la indemana ) |
● 2 buc ceapa |
● 1/2 lingurita chili (daca e praf) sau 1 buc chili proaspat (eu am folosit pasta de ardei iute 2 lingurite) |
● ghimbir razuit cca 1 lingurita |
● 1/4 lingurita rozmarin macinat (se poate folosi si proaspat o crenguta mica) |
● 1/2 lamaie |
● 100 ml vin |
● sare |
● piper |
Mod de preparare
Cartofii dupa ce se curata si spala se taie rondele apoi se taie in triunghiuri de marime potrivita (cat o imbucatura). Slanina se taie bastonase. Ceapa se taie felii. Carnea se taie si ea bucati mici.
Slanina taiata se pune la topit si apoi se pun pe el cartofii la rumenit. Intr-o tava punem folie de aluminiu si cartofii ii turnam in tava. Peste cartofi punem ceapa taiata felii.
Pregatim un dresing din urmatoarele (eu va spun ce am folosit eu ) : am amestecat 2 lingurite de pasta de ardei iute, am adugat 1 lingurita ghimbir razuit, 1/4 lingurita rozmarin macinat, sare si piper. Am amestecat totul si am pus peste cartofii din tava.
In tigaia in care am rumenit cartofii am pus la calit carnea taiata bucatele am condimentat cu sare si piper apoi am stors 1/2 lamaie peste si am adaugat spre sfarsit 100 ml vin alb, apoi carnea am turnat-o peste cartofii. (in caz ca aveti la indemana ciuperci caliti impreuna cu carnea).
Am dat la cuptor pana carnea de deasupra s-a rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura Curcan pe Pat de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Slanina taiata se pune la topit si apoi se pun pe el cartofii la rumenit. Intr-o tava punem folie de aluminiu si cartofii ii turnam in tava. Peste cartofi punem ceapa taiata felii.
Pregatim un dresing din urmatoarele (eu va spun ce am folosit eu ) : am amestecat 2 lingurite de pasta de ardei iute, am adugat 1 lingurita ghimbir razuit, 1/4 lingurita rozmarin macinat, sare si piper. Am amestecat totul si am pus peste cartofii din tava.
In tigaia in care am rumenit cartofii am pus la calit carnea taiata bucatele am condimentat cu sare si piper apoi am stors 1/2 lamaie peste si am adaugat spre sfarsit 100 ml vin alb, apoi carnea am turnat-o peste cartofii. (in caz ca aveti la indemana ciuperci caliti impreuna cu carnea).
Am dat la cuptor pana carnea de deasupra s-a rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura Curcan pe Pat de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany