Friptura Curcan pe Pat de Cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500 gr cartofi
500 gr carne curcan (piept de pui )
300 gr slanina afumata
200 gr ciuperci( eu nu am pus ca nu am avut la indemana )
2 buc ceapa
1/2 lingurita chili (daca e praf) sau 1 buc chili proaspat (eu am folosit pasta de ardei iute 2 lingurite)
ghimbir razuit cca 1 lingurita
1/4 lingurita rozmarin macinat (se poate folosi si proaspat o crenguta mica)
1/2 lamaie
100 ml vin
sare
piper

Mod de preparare

Cartofii dupa ce se curata si spala se taie rondele apoi se taie in triunghiuri de marime potrivita (cat o imbucatura). Slanina se taie bastonase. Ceapa se taie felii. Carnea se taie si ea bucati mici.

Slanina taiata se pune la topit si apoi se pun pe el cartofii la rumenit. Intr-o tava punem folie de aluminiu si cartofii ii turnam in tava. Peste cartofi punem ceapa taiata felii.

Pregatim un dresing din urmatoarele (eu va spun ce am folosit eu ) : am amestecat 2 lingurite de pasta de ardei iute, am adugat 1 lingurita ghimbir razuit, 1/4 lingurita rozmarin macinat, sare si piper. Am amestecat totul si am pus peste cartofii din tava.

In tigaia in care am rumenit cartofii am pus la calit carnea taiata bucatele am condimentat cu sare si piper apoi am stors 1/2 lamaie peste si am adaugat spre sfarsit 100 ml vin alb, apoi carnea am turnat-o peste cartofii. (in caz ca aveti la indemana ciuperci caliti impreuna cu carnea).

Am dat la cuptor pana carnea de deasupra s-a rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura Curcan pe Pat de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura Curcan pe Pat de Cartofi