Frigaruia Talharului

Complexitate
redusa
Frigaruia Talharului

Ingrediente

  • Ingrediente Bait:
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura sos chili
  • 1 lingurita boia (1 lingura pasta ardei Gulyas am folosit eu )
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 buc ceapa de marime medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita moca rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • Alte Ingrediente :
  • 300- 400 gr pulpa porc (dar merge si carnea de pui sau curcan)
  • 100 gr slanina afumata
  • 1-2 bucati ceapa (de preferinta ar fi ceapa mai marunta cam 8-10 bucati)
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 2 rosii (sau 8- 10 buc rosii chery )
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • Bete de lemn pentru frigarui
  • Folie aluminiu

Mod de preparare

In primul rand preparam baitul in care vom lasa carnea la rece pentru cel putin 12 ore (indicat ar fi 24 ore sa fie lasat in acest bait ). Ceapa o taiem rondele subtiri. Intr-un vas punem 4 linguri ulei pe care il vom amesteca cu 1 lingurita boia, 1 lingura sos chili, A½ lingurita sare, 1/2 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru si 1 lingurita rozmarin. In acest amestec vom adauga ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul pisat si la urma adaugam si carnea taiata cuburi de 3x3cm. Acoperim vasul cu un capac sau cu folie alimentara si il dam la rece dupa cum am mai spus pentru cel putin 12 ore.

A doua zi scoatem carnea de la rece si incepem sa facem pregatirile finale. Curatam dovlecelul si il taiem felii mai grosute, rosiile le taiem rondele (daca aveti rosii chery le puneti intregi), ardeiul gras il portionam si pe el cat si slanina afumata in patrate de cel putin 1 cm grosime. Acum incepem sa tragem pe frigarui ingredientele enumerate mai sus in ce ordine doriti dar, totusi de un lucru sa tineti cont si anume langa fiecare bucati de carne trebuie sa fie neaparat o bucati de slanina afumata. Eu am tras intai carnea, slanina, ardei, ceapa, dovlecel, slanina, rosie si iar carne, dar voi puteti combina in ce ordine doriti cu mica exceptie amintita mai sus.

Frigaruile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am pus folie de aluminiu, stropim frigaruile cu 4 linguri ulei si adaugam 100 ml apa dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute la foc mare, dupa care descoperim tava si mai lasam la cuptor tava pana frigaruile devin rumene.

Am servit frigaruile cu chiftele de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici