Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.
Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.
Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.
Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.
Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, alaturi de garnitura de legume.
Sosul se potriveste si la peste si la porc.
Retete de vara Am pregatit un chec umed, dulce-acrisor si cu muuulta zmeura.
Desert chec cu zmeuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii