File de Curcan in Sos de Vin Spumant

Postat pe: 04-09-2009
(0)

Ingrediente

400 g file de piept de curcan
35 g unt
sare
piper
piper alb
nucsoara
1 praf de zahar
1 lingurita suc de lamaie
2 bucati mici de arpagic
1 lingura faina
100 ml supa de pui
150 ml vin spumant sec
1 galbenus de ou

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.

Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.
Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.
Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.

Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, alaturi de garnitura de legume.

Sosul se potriveste si la peste si la porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara File de Curcan in Sos de Vin Spumant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei File de Curcan in Sos de Vin Spumant