Ingrediente
● 700 -800 grame muchi vita |
● faina |
● sare |
● piper |
● 2 -3 crengute rozmarin proaspat |
● 2 catei usturoi |
● 1 sau 1 1/2 pahar apa (depinde cat de mare este tava) |
● Pt sos: |
● 6 ciuperci medii |
● 1 ceapa |
● 1/2 ardei |
● 1/2 pahar vin alb |
● 200 ml smantana de casa sau pt gatit |
● 50 ml lapte |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Oricand aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti, incercati escalopul cu sos de smantana si ciuperci, veti fi apreciata:) . Poate fi preparat atat cu carne vita cat si porc. Iata reteta:
Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.
Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa. Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!
Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte, folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte (sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper.
Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana. Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Escalop Vita cu Sos de Smantana si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.
Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa. Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!
Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte, folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte (sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper.
Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana. Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Escalop Vita cu Sos de Smantana si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany