Escalop Vita cu Sos de Smantana si Ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Escalop Vita cu Sos de Smantana si Ciuperci

Ingrediente

  • 700 -800 grame muchi vita
  • faina
  • sare
  • piper
  • 2 -3 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 sau 1 1/2 pahar apa (depinde cat de mare este tava)
  • Pt sos:
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 ml smantana de casa sau pt gatit
  • 50 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Oricand aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti, incercati escalopul cu sos de smantana si ciuperci, veti fi apreciata:) . Poate fi preparat atat cu carne vita cat si porc. Iata reteta:

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.

Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa. Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!

Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte, folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte (sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper.

Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana. Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie