Cotlete Invelite

Complexitate
redusa
Cotlete Invelite

Ingrediente

  • -3-4 cartofi
  • -200 g branza de vaci grasa sau perle de branza cu smantana
  • -2 oua
  • -3- 4 catei de usturoi, tocati marunt sau trecuti prin presa
  • -100 g + 100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -nucsoara, dupa gust
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -8 felii cotlet de porc fara os / alta carne slaba
  • -unt
  • -2-3 linguri parmezan ras fin
  • -seminte de chimen sau boia dulce / iute, dupa preferinta
  • Pentru servit:
  • -cascaval ras
  • -250 ml smantana rece

Mod de preparare

Puneti cartofii in coaja, la fiert in apa sarata.

Scurgeti, curatati de coaja si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugati branza de vaci, ouale, usturoiul, 100 g cascaval ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara si patrunjel verde, dupa gust.

Omogenizati bine si lasati in asteptare.

Separat, bateti carnea cu ciocanul de snitele.

Sarati si piperati, dupa gust.

Asezati bucatile de carne condimentate, unele langa altele, astfel incat feliile sa nu se suprapuna prea mult, intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Puneti pe fiecare bucata de carne cate 1-2 linguri din amestecul cu cartofi rasi si presarati cu parmezan, apoi cu seminte de chimen / boia.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta si cartofii incep sa prinda deasupra o crusta.

* Atentie. Feliile de cotlet se gatesc repede. Urmariti indeaproape culoarea crustei de cartofi si branza; cand aceasta se rumeneste usor la margini inseamna ca este gata.

Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati cu restul de cascaval ras (100 g) si dati din nou la cuptor pana ce acesta se topeste si se aureste frumos.

Serviti cotletele cat sunt calde, punand deasupra fiecarei felii de carne putin cascaval ras si cate 1 lingura de smantana.
Langa ele merg bine muraturile sau salatele asortate de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa