Costite cu Usturoi si Rosmarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Costite cu Usturoi si Rosmarin

Ingrediente

  • coaste de porc
  • ardei
  • usturoi
  • o capatana
  • vin alb 100 ml sos de gratar (barbecue)
  • sare
  • piper
  • rosmarin proaspat
  • untura 2 linguri

Mod de preparare

Intr-o forma rezistenta la cuptor, am pus 2 linguri de untura, cateva feliute de ardei si costitele portionate. Am dres da sare, am acoperit cu folie si am pus la cuptor. Cam dupa jumate de ora, am scos tava, am dat jos folia, am aruncat lichidul din tava. In timpul cat am avut carnea la cuptor, am curatat usturoiul si l-am pisat, am spalat si tocat rosmarinul. Am dat cu usturoi si am presarat rosmarin peste bucatile de carne, apoi am uns cu sos de BBQ deasupra, am pus vinul peste, am dat din nou la cuptor. De data asta nu am mai acoperit.

Din cand in cand mai invarteam bucatile de costita de pe o parte pe alta ca sa se rumeneasca frumos si egal. Intre timp am curatat cartofii si i-am pregatit si pe aia. Cand carnea a fost rumena, am scos din cuptor si am servit langa cartofi copti la cuptor. Cartofii au fost si ei cu usturoi si rosmarin (urmeaza reteta).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici