Ingrediente
● Pentru costita: |
● 2 kg costita proaspata de porc, cat mai slaba |
● bere, cat sa acopere costitele puse intr-un vas sau 1/2 bere + 1/2 apa |
● 2 frunze de dafin |
● 1 lingurita boabe de piper |
● 1/2 lingurita cimbru proaspat sau 1/4 lingurita cimbru uscat |
● sare |
● Marinada: |
● 500 ml suc de rosii |
● 200 ml ulei de masline |
● zeama de la 1/2 lamaie |
● 1 lingura mustar |
● 2- 4 linguri otet balsamic, rosu |
● 5 catei de usturoi, zdrobiti |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● 1 lingura paprika / boia dulce |
● 200 ml vin rosu |
Mod de preparare
Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere (puteti pune ½ bere si ½ apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.
Puneti vasul la fiert, acoperit, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Intre timp, amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o tava prevazuta cu un gratar* , inclusiv peretii laterali (folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde langa garnitura si salata / muratura preferata.
* Daca nu aveti tava prevazuta cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.
Marinate indelung sau fierte inainte, costitele sunt cu adevarat delicioase, in special pentru modul in care osul conduce caldura prin interiorul fiecarei bucati de carne, impanata cu dungi de grasime. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Costita de Porc Marinata, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Puneti vasul la fiert, acoperit, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Intre timp, amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o tava prevazuta cu un gratar* , inclusiv peretii laterali (folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde langa garnitura si salata / muratura preferata.
* Daca nu aveti tava prevazuta cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.
Marinate indelung sau fierte inainte, costitele sunt cu adevarat delicioase, in special pentru modul in care osul conduce caldura prin interiorul fiecarei bucati de carne, impanata cu dungi de grasime. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Costita de Porc Marinata, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany