Ciolan cu Cartofi, la Cuptor

Postat pe: 17-05-2012
(2)

Ingrediente

1 ciolan crud
1 ceapa
2 foi de dafin
boabe de piper
sare
piper
1-2 ardei grasi
diferite culori
1-2 buc ardei iute (pe cat posibil de culori diferite)
untura proaspata de porc
cartofi
ulei

Mod de preparare

Spalati bine ciolanul si crestati soricul sub forma de patratele pentru a se patrunde mai bine si mai repede.
Puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere bine, impreuna cu foile de dafin, ceapa curatata si taiata in doua, sare si boabe de piper pana ce carnea este facuta si se desprinde de pe os. Puteti scurta timpul de fierbere daca veti folosi o kukta.

Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, doar cat sa se inmoaie.
Curatati, taiati in felii mai groase si puneti-i intr-o tava. Stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe toate fetele si dati la cuptorul incins, la 180- 200 grade pentru aproximativ 10- 15 min.

Spalati, curatati si feliati ardeiul gras si cel iute.
Intre timp, desprindeti carnea de pe os, feliati-o, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Asezati-o peste cartofi, presarati ardeii si repartizati uniform peste carne, bucatele de untura.

Dati din nou la cuptor, pentru inca 20 min sau pana ce cartofii sunt facuti, iar acestia si carnea s-au rumenit frumos.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi si felii de ciolan, langa o salata de sezon sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciolan cu Cartofi, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  31.08.2014 07:59:24

Christyansen, asa este...Bun, bun...Cu siguranta se repeta !
Multumesc pentru comentariu.

christyansen
•  30.08.2014 13:51:01

f bun bv bv bv bv bv

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciolan cu Cartofi, la Cuptor