Spalati bine ciolanul si crestati soricul sub forma de patratele pentru a se patrunde mai bine si mai repede.
Puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere bine, impreuna cu foile de dafin, ceapa curatata si taiata in doua, sare si boabe de piper pana ce carnea este facuta si se desprinde de pe os. Puteti scurta timpul de fierbere daca veti folosi o kukta.
Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, doar cat sa se inmoaie.
Curatati, taiati in felii mai groase si puneti-i intr-o tava. Stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe toate fetele si dati la cuptorul incins, la 180- 200 grade pentru aproximativ 10- 15 min.
Spalati, curatati si feliati ardeiul gras si cel iute.
Intre timp, desprindeti carnea de pe os, feliati-o, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Asezati-o peste cartofi, presarati ardeii si repartizati uniform peste carne, bucatele de untura.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20 min sau pana ce cartofii sunt facuti, iar acestia si carnea s-au rumenit frumos.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi si felii de ciolan, langa o salata de sezon sau muratura.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii