Ciocanele de Pui in Crusta

Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui in Crusta

Ingrediente

  • -1 capatana de usturoi, zdrobit
  • -1 lingurita sare
  • -lapte, cat sa acopere carnea
  • -ciocanele de pui (6-8 buc)
  • Pentru crusta de mustar:
  • -4 linguri cu varf de mustar
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura boia (dupa preferinte, puteti combina si cu putina boia iute)
  • -2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns tava:
  • -unt

Mod de preparare

Frecati putin usturoiul zdrobit cu lingurita de sare.
Adaugati laptele, amestecati, apoi puneti ciocanelele de pui, avand grija ca acestea sa fie acoperite in intregime de lichid.

Lasati la marinat, cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de seara pana dimineata, intorcand carnea de cateva ori in acest timp.

Crusta de mustar
Amestecati intr-un bol mustarul cu piperul, zaharul, boiaua si uleiul pana cand totul se transforma intr-o pasta groasa.

Scoateti ciocanelele de pui din marinada pe servetele absorbante si uscati bine carnea.
Treceti-le prin pasta cu mustar, astfel incat aceasta sa adere bine la carne, in strat gros si de jur imprejur.

Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, unele langa altele, formand un singur strat.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta, iar crusta se rumeneste frumos.

In tot acest interval, intoarceti ciocanelele de cateva ori, dar numai dupa ce crusta de mustar din partea de deasupra a carnii s-a intarit si a prins culoare. Repetati pana cand ciocanelele sunt rumene pe toate partile.

Serviti cat sunt calde, alaturand garnitura si / sau salata / muratura preferata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj