Ciocanele de Pui in Crusta

Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui in Crusta

Ingrediente

  • -1 capatana de usturoi, zdrobit
  • -1 lingurita sare
  • -lapte, cat sa acopere carnea
  • -ciocanele de pui (6-8 buc)
  • Pentru crusta de mustar:
  • -4 linguri cu varf de mustar
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura boia (dupa preferinte, puteti combina si cu putina boia iute)
  • -2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns tava:
  • -unt

Mod de preparare

Frecati putin usturoiul zdrobit cu lingurita de sare.
Adaugati laptele, amestecati, apoi puneti ciocanelele de pui, avand grija ca acestea sa fie acoperite in intregime de lichid.

Lasati la marinat, cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de seara pana dimineata, intorcand carnea de cateva ori in acest timp.

Crusta de mustar
Amestecati intr-un bol mustarul cu piperul, zaharul, boiaua si uleiul pana cand totul se transforma intr-o pasta groasa.

Scoateti ciocanelele de pui din marinada pe servetele absorbante si uscati bine carnea.
Treceti-le prin pasta cu mustar, astfel incat aceasta sa adere bine la carne, in strat gros si de jur imprejur.

Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, unele langa altele, formand un singur strat.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta, iar crusta se rumeneste frumos.

In tot acest interval, intoarceti ciocanelele de cateva ori, dar numai dupa ce crusta de mustar din partea de deasupra a carnii s-a intarit si a prins culoare. Repetati pana cand ciocanelele sunt rumene pe toate partile.

Serviti cat sunt calde, alaturand garnitura si / sau salata / muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Astăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi...

Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti