Ceapa si usturoiul se curata de coji, se spala si se toaca marunt, ciupercile se feliaza si apoi se toaca si ele in bucati ceva mai maricele, patrunjelul, daca folositi, se spala si se toaca si el. Carnea se trece prin masina de macinat de doua ori ca sa avem o masa fina (asta daca nu aveti carnea deja macinata).
Se amesteca intr-un vas toate componentele prevazute in reteta la partea de chiftea, dupa care se aseaza in cuva masinii de paine. Cuva nu trebuie sa aibe atasata paleta de framantat aluat.
Daca doriti se poate prelinge intre compozitia de carne si peretii cuvei, cateva picaturi de ulei (eu am pus cam o lingura) dar asta nu este prevazut in reteta (oricum chifteaua lasa apa si grasime). Se acopera si se selecteaza programul de coacere al masinii (nici un alt program, doar cel de copt, care in general este ultimul pe panoul de optiuni).
La masina mea programul este de o ora si cum nu prea am eu incredere in masinile astea in ceia ce priveste coptul, am mai pus inca odata programul (asta dupa ce prima tura s-a terminat) si am mai lasat inca jumate de ora din a doua tura. La sfarsit, cand am taiat chifteaua, am vazut ca nu era cazul dar e bine si asa.
Am scos afara din masina o chiftea suculenta, coapta bine, aromata si plus ca avea si sosul ei care l-am servit, picurat, peste cartofii pireu.
Deci sa revin la chiftea.
Inainte cu jumatate de ora de a se incheia programul de copt am turnat peste chiftea si intre ea si peretii cuvei, glazura care trebuia.
Am amestecat cele prevazute in reteta si am pus cu lingurita peste chiftea (doar am ridicat capacul masinii si am aranjat frumos glazura pe unde am considerat eu ca o vreau). Masina nu se opreste in timpul adaugarii glazurii.
A iesit, asa cum am mai spus, o bunatate si de acuma inainte de cate ori am sa o mai fac sigur am sa o pun din nou la masina de paine, nu se face miros in bucatarie, nici o eventuala mizerie in cuptor, iese moale, frageda are crusta crocanta deasupra si (iar ma repet) frageda, suculenta in interior
Cine doreste sa aibe o chiftea umpluta cu oua fierte desigur ca se poate si asta. Cantitatea de carne este pentru o masina cu capacitatea de 1 kg, eu am mai micsorat putin din ele, carnea era de 1 kg la reteta originala. Chifteaua a iesit inalta de 4 degete, deci daca as fi folosit cantitatile originale, ar fi fost poate de 5-6 degete inalta.
Daca doriti si ouale fierte in carne, se pune un strat de amestec in cuva masinii se aranjeaza ouale dupa cum permite marimea cuvei, se acopera cu alta parte de amestec avand grija sa acoperim bine ouale si in rest se tine cont de ce am scris mai sus.
Mie mi-a iesit aici o chiftea din care am mancat la pranz 4 adulti si un copil plus ca a mai ramas o jumatate si pentru maine sau ziua urmatoare.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateImi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zaharUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii