Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos

Complexitate
redusa
Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -3 felii de paine, mai vechi de 1 zi
  • -1 kg carne tocata, amestec (porc + vita)
  • -1 legatura ceapa verde/1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • -1-2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe de mustar
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -paprika
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • - l legatura de patrunjel verde, tocat marunt (pastrati cateva frunze pentru ornat)
  • -2 linguri pesmet
  • -150 g cascaval ras
  • -1 albus
  • -500 g morcovi, taiati bastonase mai maricele
  • -1 conopida mica (aprox 700 g)
  • -30 g unt + unt pentru tava
  • -20 g faina
  • -1 lingurita curry
  • -250 ml lapte

Mod de preparare

Puneti feliile de paine in apa, la inmuiat. Framantati carnea tocata impreuna cu ceapa, painea stoarsa, mustarul si ouale. Condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati amestecul obtinut sub forma de paine si puneti intr-un vas termorezistent (tava) uns cu unt.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.

Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.

Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.

Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.

Aduceti separat la masa restul de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa