Puneti feliile de paine in apa, la inmuiat. Framantati carnea tocata impreuna cu ceapa, painea stoarsa, mustarul si ouale. Condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati amestecul obtinut sub forma de paine si puneti intr-un vas termorezistent (tava) uns cu unt.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.
Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.
Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.
Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.
Aduceti separat la masa restul de sos.
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii