Ingrediente
● Pentru 6 portii |
● 3 felii de paine, mai vechi de 1 zi |
● 1 kg carne tocata, amestec (porc + vita) |
● 1 legatura ceapa verde/1 ceapa mijlocie, tocata marunt |
● 1-2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe de mustar |
● 2 oua |
● sare |
● piper |
● paprika |
● 1 legatura de ceapa verde, taiata rondele |
● l legatura de patrunjel verde, tocat marunt (pastrati cateva frunze pentru ornat) |
● 2 linguri pesmet |
● 150 g cascaval ras |
● 1 albus |
● 500 g morcovi, taiati bastonase mai maricele |
● 1 conopida mica (aprox 700 g) |
● 30 g unt + unt pentru tava |
● 20 g faina |
● 1 lingurita curry |
● 250 ml lapte |
Mod de preparare
Puneti feliile de paine in apa, la inmuiat. Framantati carnea tocata impreuna cu ceapa, painea stoarsa, mustarul si ouale. Condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati amestecul obtinut sub forma de paine si puneti intr-un vas termorezistent (tava) uns cu unt.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.
Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.
Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.
Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.
Aduceti separat la masa restul de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos" nu uita sa ii faci un review.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.
Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.
Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.
Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.
Aduceti separat la masa restul de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany