Carne de Porc cu Piure de Cartofi

Complexitate
redusa
Carne de Porc cu Piure de Cartofi

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg muschi de porc
  • taiat in bucatele
  • -2–3 ardei grasi, diferite culori, taiati felii
  • -4 catei de usturoi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -1 ½ lamai taiate in felii subtiri rotunde, optional
  • -1 ½ lingurita sare
  • -1 lingura boabe intregi de piper
  • -200 ml vin alb
  • -piper
  • Pentru piure de cartofi:
  • -1,5 kg cartofi fainosi
  • -150 g unt gras, minim 80 % grasime
  • -lapte gras
  • -150 g branza proaspata de vaci, bine scursa, la temperatura camerei
  • -200 ml smantana grasa, la temperatura camerei
  • -3- 5 catei de usturoi, functie de marime si gust
  • -1/2 legatura marar verde
  • -3 linguri de ulei
  • -1 lingura vegeta de casa
  • -cascaval ras
  • -sare, dupa gust

Mod de preparare

Pentru piure de cartofi:
Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati. Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.

Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Pentru carne:
Zdrobiti usturoiul si frecati-l cu sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta cremoasa. Inglobati piperul boabe si transferati intr-un vas mai mare. Separat, bateti putin bucatelele de carne cu ciocanul de carne si puneti-le in vasul cu pasta de usturoi. Amestecati bine astfel incat carnea sa fie invelita pe toate fetele.

Acoperiti si dati la rece pentru 2- 4 ore. Incingeti restul de ulei, adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la rumenit, cateva minute pe fiecare parte, la foc mare, amestecand mereu. Scoateti carnea si adaugati in tigaie ardeiul, caliti 2-5 min sau pana cand este pe jumatate facut. Repuneti carnea, adaugati vinul si lasati la foc mic, 10- 15 min, amestecand ocazional.

Transferati intreg continutul pe un platou de servit pe care ati pus in prealabil piureul de cartofi si stoarceti deasupra ½ lamaie. Taiati restul de lamai in felii subtiri, rotunde si decorati marginea platoului, optional.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure si carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.