Carne de Porc cu Piure de Cartofi

Postat pe: 07-01-2012
(0)

Ingrediente

Pentru carne:
1 kg muschi de porc
taiat in bucatele
2–3 ardei grasi, diferite culori, taiati felii
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
zeama de la ½ lamaie
1 ½ lamai taiate in felii subtiri rotunde, optional
1 ½ lingurita sare
1 lingura boabe intregi de piper
200 ml vin alb
piper
Pentru piure de cartofi:
1,5 kg cartofi fainosi
150 g unt gras, minim 80 % grasime
lapte gras
150 g branza proaspata de vaci, bine scursa, la temperatura camerei
200 ml smantana grasa, la temperatura camerei
3- 5 catei de usturoi, functie de marime si gust
1/2 legatura marar verde
3 linguri de ulei
1 lingura vegeta de casa
cascaval ras
sare, dupa gust

Mod de preparare

Pentru piure de cartofi:
Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati. Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.

Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Pentru carne:
Zdrobiti usturoiul si frecati-l cu sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta cremoasa. Inglobati piperul boabe si transferati intr-un vas mai mare. Separat, bateti putin bucatelele de carne cu ciocanul de carne si puneti-le in vasul cu pasta de usturoi. Amestecati bine astfel incat carnea sa fie invelita pe toate fetele.

Acoperiti si dati la rece pentru 2- 4 ore. Incingeti restul de ulei, adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la rumenit, cateva minute pe fiecare parte, la foc mare, amestecand mereu. Scoateti carnea si adaugati in tigaie ardeiul, caliti 2-5 min sau pana cand este pe jumatate facut. Repuneti carnea, adaugati vinul si lasati la foc mic, 10- 15 min, amestecand ocazional.

Transferati intreg continutul pe un platou de servit pe care ati pus in prealabil piureul de cartofi si stoarceti deasupra ½ lamaie. Taiati restul de lamai in felii subtiri, rotunde si decorati marginea platoului, optional.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure si carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne de Porc cu Piure de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne de Porc cu Piure de Cartofi