Carnati Fripti in Aluat

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

150 g faina
1/2 lingurita rasa de sare
2 oua mari, usor batute
175 ml lapte
60 ml apa
2 linguri ulei vegetal
450 g carnati de porc
frunze proaspete de salvie si inele de mer prajite, pentru ornat, (optional)

Mod de preparare

Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min.

Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade.

Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti.

Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant.

Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi.


Puteti folosi orice fel de carnati.

Va recomand sa pregatiti aluatul din cantitate dubla, in primul rand, pentru ca este minunat, iar apoi, carnatii vor fi mai bine acoperiti cu aluat.

O mancare englezeasca traditionala, care m-a cucerit definitiv, in care carnatii aurii sunt inveliti in aluat, crocant la suprafata si moale, pufos la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carnati Fripti in Aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexxl
•  17.08.2010 16:52:54

ba da ce mancaruti bagati si voi sa va sara in sus ficatul si colesterolul

lucia_bp
•  01.02.2010 20:18:55

Lucisor,
Daca ai sti cat ma bucura faptul ca ti-a placut !
Si tie o zi buna !

lucisor
•  01.02.2010 15:20:40

am facut...foooarte gustos...nu ma asteptam sa mi se primeasca din prima...am primit laude si pupici...multumesc mult.. o zi buna

lucia_bp
•  09.01.2010 14:33:07

Simplu:
-Intri pe reteta si gasesti in dreapta ei o rubrica "ce pot face cu reteta"
-Alegi optiunea: " adauga in cartea de bucate" si dai click pe ea
Asa poti sa treci in cartea personala de bucate orice reteta care iti place si astfel sa o gasesti repede si usor cand ai nevoie de ea.
Succes !

mirceablaj
•  09.01.2010 13:01:57

facut... foarte bun. sint nou aici, cum pun reteta in cartea mea de bucate?
multumesc.

pupi
•  11.12.2009 11:28:23

Am in plan sa o fac maine ....mi-am cumparat carnat si oua de casa si am sa o fac ptr pranz pe maine....te tin la curent cu impresile....pupici

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carnati Fripti in Aluat