Carnati Fripti in Aluat

Complexitate
redusa
Carnati Fripti in Aluat

Ingrediente

  • -150 g faina
  • -1/2 lingurita rasa de sare
  • -2 oua mari, usor batute
  • -175 ml lapte
  • -60 ml apa
  • -2 linguri ulei vegetal
  • -450 g carnati de porc
  • -frunze proaspete de salvie si inele de mer prajite, pentru ornat, (optional)

Mod de preparare

Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min.

Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade.

Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti.

Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant.

Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi.


Puteti folosi orice fel de carnati.

Va recomand sa pregatiti aluatul din cantitate dubla, in primul rand, pentru ca este minunat, iar apoi, carnatii vor fi mai bine acoperiti cu aluat.

O mancare englezeasca traditionala, care m-a cucerit definitiv, in care carnatii aurii sunt inveliti in aluat, crocant la suprafata si moale, pufos la interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.