Tort velvet

Portii
10
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort velvet

Ingrediente

  • 250 ml frisca lichida
  • 1+1/2 pahar faina
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1+1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite colorant rosu
  • 1 lingura unt
  • Sirop
  • apa
  • zahar
  • Umplutura
  • 250 g fructe proaspete(in cazul meu, capsuni)
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Toate ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul, se vor amesteca impreuna.
Intr-un bol vom pune laptele si uleiul si le vom amesteca bine, dupa care vom incorpora putin cate putin ingredientele uscate, amestecand bine pana cand totul devine omogen. La sfarsit adaugam lingurita de otet si colorantul, amestecand bine. Compozitia obtinuta o vom imparti in 3 parti egale si le vom coace pe aragaz la flacara mica intr-o tigaie de teflon , sau de ceramica, care a fost unsa in prealabil cu putin unt.Turnam in tigaie o parte din compozitie si o vom coace pana cand suprafata a inceput sa se deschida putin la culoare si s-au format niste bule.(e bine sa urmariti si pozele postate la etapele de lucru). Se scoate pe o suprafata neteta, se va lasa sa se raceasca si vom coace si celelalte 2 foi. Pana se vor raci foiile vom bate frisca, vom spala capsunile, pe care le vom felia in bucati nu prea subtiri. Din putina apa si zahar vom face un sirop nu prea concentrat. Dupa ce s-au racit foile, vom lua una cate una si le vom decupa sub forma de inima, fie cu o forma fie cu un tipar confectionat de noi. Luam unul din blaturi il insiropam putin si il asezam in farfuria in care vom servi tortul. Peste el vom pune o treime din crema si jumatate din capsununile feliate. Procedam la fel si cu al doilea, iar pe al treilea il vom insiropa apoi vom pune restul de crema peste el si-l vom netezi. Bucatile care au ramas de la decupat le vom sfaramita marunt(ca niste firimituri) si le vom folosi la decorarea tortului. Imbracam tot tortul in crema apoi ornam cu forma, si lasam doar o bucata din mijloc, care este sub forma de inima si in interiorul lui vom presara firimiturile de la blat. (la fel procedam si de jur imprejurul tortului, urmariti si pozele).
Tortul este foarte aspectos si delicios, parca ar fi de catifea, de aici vine si denumirea lui de "velvet". Se poate face si in forma rotunda, fara sa-l decupati, daca doriti, ori fie doar numai cu cacao, sau cu alte fructe de sezon.
Va doresc pofta buna!
Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola