Tort velvet

Portii
10
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort velvet

Ingrediente

  • 250 ml frisca lichida
  • 1+1/2 pahar faina
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1+1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite colorant rosu
  • 1 lingura unt
  • Sirop
  • apa
  • zahar
  • Umplutura
  • 250 g fructe proaspete(in cazul meu, capsuni)
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Toate ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul, se vor amesteca impreuna.
Intr-un bol vom pune laptele si uleiul si le vom amesteca bine, dupa care vom incorpora putin cate putin ingredientele uscate, amestecand bine pana cand totul devine omogen. La sfarsit adaugam lingurita de otet si colorantul, amestecand bine. Compozitia obtinuta o vom imparti in 3 parti egale si le vom coace pe aragaz la flacara mica intr-o tigaie de teflon , sau de ceramica, care a fost unsa in prealabil cu putin unt.Turnam in tigaie o parte din compozitie si o vom coace pana cand suprafata a inceput sa se deschida putin la culoare si s-au format niste bule.(e bine sa urmariti si pozele postate la etapele de lucru). Se scoate pe o suprafata neteta, se va lasa sa se raceasca si vom coace si celelalte 2 foi. Pana se vor raci foiile vom bate frisca, vom spala capsunile, pe care le vom felia in bucati nu prea subtiri. Din putina apa si zahar vom face un sirop nu prea concentrat. Dupa ce s-au racit foile, vom lua una cate una si le vom decupa sub forma de inima, fie cu o forma fie cu un tipar confectionat de noi. Luam unul din blaturi il insiropam putin si il asezam in farfuria in care vom servi tortul. Peste el vom pune o treime din crema si jumatate din capsununile feliate. Procedam la fel si cu al doilea, iar pe al treilea il vom insiropa apoi vom pune restul de crema peste el si-l vom netezi. Bucatile care au ramas de la decupat le vom sfaramita marunt(ca niste firimituri) si le vom folosi la decorarea tortului. Imbracam tot tortul in crema apoi ornam cu forma, si lasam doar o bucata din mijloc, care este sub forma de inima si in interiorul lui vom presara firimiturile de la blat. (la fel procedam si de jur imprejurul tortului, urmariti si pozele).
Tortul este foarte aspectos si delicios, parca ar fi de catifea, de aici vine si denumirea lui de "velvet". Se poate face si in forma rotunda, fara sa-l decupati, daca doriti, ori fie doar numai cu cacao, sau cu alte fructe de sezon.
Va doresc pofta buna!
Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert rulada cu ciocolata si cafea
Bucataras.RO

Desert rulada cu ciocolata si cafea

"Retete de suflet"    Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina,...

Desert rulada cu ciocolata si cafea
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino