Pentru Blat:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o sita punem faina, cacaua si praful de copt si cernem direct in bolul cu oua, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. La finam adaugam esentele in functie de cat de parfumat va place blatul.
Compozitia rezultata o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt doar pe fund si pe margini unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Batem usor tava pentru a se aseza aluatul mai bine, adica se elimina bulele de aer din aluat si bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute sau cel mai bine facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il lasam putin in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa, apoi il scoatem si il taiem in 2 atunci cand s-a racit complet.
Pentru Rulada:
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Adaugam faina cu paraful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam putina esenta de rom si vanilie pentru un plus de aroma.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava mare de aragaz pentru 15-20 minute sau facem testul cu scobitoarea. (Daca nu aveti tava foarte mare de aragaz va recomand sa adaugati 3 oua pentru a nu iesi blatul foarte gros).
Pentru jeleu:
Punem piureul de cirese intr-un ibric impreuna cu zaharul si agar-agar-ul (daca folositi gelatina, o dizolvati inainte in 2-3 linguri de lapte si o adaugati la sfarsit, cand crema nu este fierbinte).
Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam la amestecul de cirese. Amestecam mereu pana cand se ingroasa, dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
(Daca folositi alte fructe le zdrobiti si le adaugati asa intr-un ibric, doar daca vreti voi le puteti trece print-o sita, pentru un piure fin)
Pentru Crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam vinul caldut, amestecam bine, apoi punem vasul pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana cand crema se ingroasa.
Punem gelatina la hidratat in zeama de portocale.
Punem o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecam energic, apoi adaugam gelatina in crema si omogenizam.
Dam vasul deoparte si il punem cu fundul in apa rece pana se raceste, amestecand din cand in cand.
Cand este rece, amestecam crema obtinuta cu frisca batuta spuma si sa fie tare.
Pentru sirop:
Apa cu zaharul le punem pe foc pana se topeste tot zaharul, iar cand stingem focul, adaugam putina esenta de rom.
Pentru asamblat:
Taiem blatul in doua si punem prima jumatate pe un platou, o insiropam, apoi o incadram cu inelul de la forma in care am copt blatul.
Punem jumatate din crema de portocale si o intindem bine pe blat.
Pentru rulada: Jeleul dupa ce s-a racit il punem putin la frigider sau congelator sa fie tare. Il intindem peste foaia de rulada si taiem fasii de 3 cm.
Rulam prima fasie si o punem peste crema. Luam a 2-a fasie si o rulam in continuare. Procedam tot asa pana terminam toate fasiile de blat. Daca nu v-a ajuns blatul puteti pune pe margini piscoturi inmuiate in suc de portocale sau in lapte.
Apoi punem cealalta jumatate de crema .
Punem si cealalta jumatate de blat si o insiropam.
Dam tortul la rece pana a doua zi.
Imbracam tortul in crema de vanilie si pe margini turnam ciocolata calduta spre rece( nu fierbinte) si ornam cu pop-cake glazurate sau cum credeti voi, cu fructe sau frisca.
Sa va fie de bine!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii