Tort de Merisoare si Alune de Padure

Postat pe: 17-01-2014
(0)

Ingrediente

200 g unt moale, plus extra pentru uns tava de copt
100 g stafide
200 g cirese glasate, taiate in jumatati
100 g merisoare uscate
200 g agrise uscate
coaja rasa de la 1 portocala bio
zeama de la 3 portocale
50 ml lichior de ciocolata Mozart (sau Sherry, coniac, Disaronno sau Frangelico)
250 g zahar brut
1 lingurita extract de vanilie
4 oua mari
200 g faina integrala amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
100 g migdale crude macinate
100 g alune de padure prajite si tocate
1 lingura amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare)
Pentru decor:
1 albus de ou batut lejer
400 g cuburi de zahar brun nerafinat din trestie de zahar
1 lingura sirop de capsuni
1 lingura sirop de menta
1 lingura afine congelate
200 m martipan cu miere ecologic

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160 grade c. Ungem cu unt o forma de tort si o tapetam cu hartie de copt.

Punem stafidele, ciresele, merisoarele, agrisele, coaja si zeama de portocala si alcoolul intr-o oala mica, le aducem la punctul de fierbere si le lasam sa fiarba 3 minute sau pana cand se inmoaie toate fructele uscate. Punem oala deoparte pentru a se raci.

Punem zaharul, untul si vanilia intr-un bol si le mixam pana obtinem o crema lejera si deschisa la culoare.

Adaugam ouale, faina,, migdalele, alunele de padure si amestecul de condimente si omogenizam bine aluatul.

Incorporam fructele inmuiate si transferam compozitia in forma de copt, uniformizam compozitia si o coacem 1 ora si 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata (eu am copt 2 ore).

Acum pregatim ornamentele: intindem martipanul si decupam formele dorite. Eu am ales sa pregatesc 3 reni si 16 braduti. Dupa ce decupam formele, le coloram cu amestecul de siropuri si afine si le tinem la frigider pana se raceste tortul.

Dupa ce am scos tortul din cuptor, marim temperatura cuptorului la 200 grade c. Punem cuburile de zahar intr-un bol si le zdrobim cu un sucitor. Adaugam albusul de ou si amestecam pana obtinem o textura asemanatoare cu cea a unui nisip umed. Asezam glazura pe tort si punem din nou tortul la cuptor pentru 5 minute, timp in care se fixeaza crusta, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit complet, scoatem tortul din tava si adaugam ornamentele. Punem cei 16 braduti pe marginea tortului, la distanta egala unii de altii iar renii ii punem deasupra tortului. Optional presaram zahar decorativ.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Merisoare si Alune de Padure" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Merisoare si Alune de Padure