Tort de Merisoare si Alune de Padure

Complexitate
redusa
Tort de Merisoare si Alune de Padure

Ingrediente

  • 200 g unt moale, plus extra pentru uns tava de copt
  • 100 g stafide
  • 200 g cirese glasate, taiate in jumatati
  • 100 g merisoare uscate
  • 200 g agrise uscate
  • coaja rasa de la 1 portocala bio
  • zeama de la 3 portocale
  • 50 ml lichior de ciocolata Mozart (sau Sherry, coniac, Disaronno sau Frangelico)
  • 250 g zahar brut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua mari
  • 200 g faina integrala amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g migdale crude macinate
  • 100 g alune de padure prajite si tocate
  • 1 lingura amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare)
  • Pentru decor:
  • 1 albus de ou batut lejer
  • 400 g cuburi de zahar brun nerafinat din trestie de zahar
  • 1 lingura sirop de capsuni
  • 1 lingura sirop de menta
  • 1 lingura afine congelate
  • 200 m martipan cu miere ecologic

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160 grade c. Ungem cu unt o forma de tort si o tapetam cu hartie de copt.

Punem stafidele, ciresele, merisoarele, agrisele, coaja si zeama de portocala si alcoolul intr-o oala mica, le aducem la punctul de fierbere si le lasam sa fiarba 3 minute sau pana cand se inmoaie toate fructele uscate. Punem oala deoparte pentru a se raci.

Punem zaharul, untul si vanilia intr-un bol si le mixam pana obtinem o crema lejera si deschisa la culoare.

Adaugam ouale, faina,, migdalele, alunele de padure si amestecul de condimente si omogenizam bine aluatul.

Incorporam fructele inmuiate si transferam compozitia in forma de copt, uniformizam compozitia si o coacem 1 ora si 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata (eu am copt 2 ore).

Acum pregatim ornamentele: intindem martipanul si decupam formele dorite. Eu am ales sa pregatesc 3 reni si 16 braduti. Dupa ce decupam formele, le coloram cu amestecul de siropuri si afine si le tinem la frigider pana se raceste tortul.

Dupa ce am scos tortul din cuptor, marim temperatura cuptorului la 200 grade c. Punem cuburile de zahar intr-un bol si le zdrobim cu un sucitor. Adaugam albusul de ou si amestecam pana obtinem o textura asemanatoare cu cea a unui nisip umed. Asezam glazura pe tort si punem din nou tortul la cuptor pentru 5 minute, timp in care se fixeaza crusta, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit complet, scoatem tortul din tava si adaugam ornamentele. Punem cei 16 braduti pe marginea tortului, la distanta egala unii de altii iar renii ii punem deasupra tortului. Optional presaram zahar decorativ.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!