Tort cu morcovi si nuca

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu morcovi si nuca

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 morcovi rasi (~200 g)
  • Pt. insiropat:
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
  • Pt.crema:
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 100 g crema lapte condensat
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • fulgi migdale

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.
Siropul: Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.
Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza.
Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
2
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Este o prajitura delicioasa din care iti vine sa tot mananci si mananci...! Dupa ce sta o zi, doua si se fragezesc bine...

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti