Tort Alin

Portii
8
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort Alin

Ingrediente

  • ● 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • ● 2 foi gelatina
  • ● 5 oua medii
  • ● 5 linguri zahar
  • ● 5 linguri pline cu nuca macinata
  • ● 2 linguri pline cu faina
  • ● Pt. insiropat blatul
  • ● sirop de visine
  • ● Crema ciocolata alba
  • ● 100 g ciocolata alba Schogetten
  • ● 50 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • ● 100 g smantana dulce cu peste 30 % grasime ( fiind foarte groasa trebuie diluata cu lapte sau frisca lichida)
  • ● Jeleu de visine
  • ● 350 g visine conservate
  • ● 50 ml sirop visine ( siropul in care au stat visinele)
  • ● 20 g amidon alimentar
  • ● 3 foi gelatina
  • ● Crema ciocolata cu lapte Schogetten
  • ● 100 g ciocolata cu lapte
  • ● 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • ● 2 foi gelatina
  • ● 50 ml frisca lichida Creme patriserie
  • ● 100 g smantana dulce cu 30 % grasime
  • ● Decor
  • ● ornamente de ciocolata
  • ● krant , nuca cu zahar caramelizat

Mod de preparare

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final incorporam nuca macinata si faina, tot cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii.. cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se sectioneaza in 4 parti aproximativ egale.

Crema de ciocolata alba : Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Trecem la asamblarea tortului, prima etapa. Forma in care am copt tortul o imbracam in folie alimentara. Asezam prima sectiune din blat o insiropam cu sirop de visine, apoi turnam crema alba, nivelam si dam la rece pana pregatim jeleul de visine.

Jeleu de visine : Punem in blender visinele, amidonul, siropul si blenduim pana obtinem o pasta, daca ni se pare ca e prea groasa mai adaugam un pic de apa. Separat in apa rece punem la hidratat gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem amestecul din blender si asezam pe foc, sa dea in 2-3 clocote. Tragem de pe foc cratita stoarcem bine gelatina si o incorporam in amestec.

Scoatem de la frigider forma de tort, asezam peste crema alba a doua sectiune de blat, peste turnam jumatate de jeleu, asezam sectiune a treia de blat si restul de jeleu, dam la rece pana pregatim crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata cu lapte :Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Scoatem din nou forma de tort din frigider, peste jeleu punem jumatate din crema de ciocolata cu lapte, asezam ultima sectiune de blat si restul de crema de ciocolata cu lapte. Deasupra presaram ornamente de ciocolata, dam din nou forma la frigider, pana a doua zi cand definitivam tortul.

Krant : Zahar caramelizat 3-4 linguri, se adauga nuca , se amesteca bine, apoi se intinde amestecul pe un fund uns cu ulei, se aplatizeaza si se lasa la racit, cand este rece krantul, cu ajutorul unui ciocanel se marunteste si se orneaza tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia