Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final incorporam nuca macinata si faina, tot cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii.. cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se sectioneaza in 4 parti aproximativ egale.
Crema de ciocolata alba : Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.
Trecem la asamblarea tortului, prima etapa. Forma in care am copt tortul o imbracam in folie alimentara. Asezam prima sectiune din blat o insiropam cu sirop de visine, apoi turnam crema alba, nivelam si dam la rece pana pregatim jeleul de visine.
Jeleu de visine : Punem in blender visinele, amidonul, siropul si blenduim pana obtinem o pasta, daca ni se pare ca e prea groasa mai adaugam un pic de apa. Separat in apa rece punem la hidratat gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem amestecul din blender si asezam pe foc, sa dea in 2-3 clocote. Tragem de pe foc cratita stoarcem bine gelatina si o incorporam in amestec.
Scoatem de la frigider forma de tort, asezam peste crema alba a doua sectiune de blat, peste turnam jumatate de jeleu, asezam sectiune a treia de blat si restul de jeleu, dam la rece pana pregatim crema de ciocolata cu lapte.
Crema de ciocolata cu lapte :Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.
Scoatem din nou forma de tort din frigider, peste jeleu punem jumatate din crema de ciocolata cu lapte, asezam ultima sectiune de blat si restul de crema de ciocolata cu lapte. Deasupra presaram ornamente de ciocolata, dam din nou forma la frigider, pana a doua zi cand definitivam tortul.
Krant : Zahar caramelizat 3-4 linguri, se adauga nuca , se amesteca bine, apoi se intinde amestecul pe un fund uns cu ulei, se aplatizeaza si se lasa la racit, cand este rece krantul, cu ajutorul unui ciocanel se marunteste si se orneaza tortul.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii