Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.
Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator. Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.
Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc.
Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii