Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Postat pe: 16-01-2018
(0)

Ingrediente

blat fraged tarta:
2 oua
500 g faina
150 g zahar
200 g amidon alimentar
250 g margarina
un praf de sare
2 -3 linguri pudra de roscove
Umplutura:
5 mere mari, galbene
un praf de scortisoara
1 cana cu zahar
1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

12 portii

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.
Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator. Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.
Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc.

Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si ...