Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

Salamul de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide aminteste de copilarie, de perioada fara griji, de degete manjite si rasete cristaline.

Portii
12
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

Ingrediente

  • Biscuiti populari 300 g,
  • Stafide brune 100 g,
  • Rahat colorat 100 g,
  • Nuca 100 g,
  • Zahar brun 100 g,
  • Pudra de cacao neagra 5 linguri,
  • Margarina 100 g sa unt de cacao pentru perioada de post,
  • Lapte 200 ml,
  • Esenta de rom 1 lingurita,
  • Esenta de vanilie 1 lingurita.

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu.
Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.
Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul.
Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.
Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte.
La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele din colectia noastra: biscuiti coaja de copac, prajitura Tosca sau fursecuri cu multa ciocolata.
Spor si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia