Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

Postat pe: 02-04-2019
(0)

Ingrediente

Biscuiti populari 300 g,
Stafide brune 100 g,
Rahat colorat 100 g,
Nuca 100 g,
Zahar brun 100 g,
Pudra de cacao neagra 5 linguri,
Margarina 100 g sa unt de cacao pentru perioada de post,
Lapte 200 ml,
Esenta de rom 1 lingurita,
Esenta de vanilie 1 lingurita.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

25min
Timp gatire

GĂTIRE

10min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu.
Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.
Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul.
Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.
Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte.
La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide