Biscuiti Coaja de copac

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Biscuiti Coaja de copac

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarină 72% grăsime;
  • 1 ou + 1 ou pentru uns;
  • 4 linguri zahăr;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 1 linguriţă sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • Coajă de lămâie;
  • Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan;
  • 1 pahar cu borş;
  • Făină cât cuprinde;
  • Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Mod de preparare


Se rade untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.
Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.
Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.
Se coc la foc mediu până se fac aurii.
Se prepară la fel şi celălalt aluat.
Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.

Timp de preparare: 1h;
Timp de coacere: 25min fiecare tavă

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Desert tort Magia Craciunului
Bucataras.RO

Desert tort Magia Craciunului

 Silikomart 'Kit Magia del Tempo 600 a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de Patiserie 2015 de la...

Desert tort Magia Craciunului
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat