Prajitura sfaramicioasa cu caise si crema de ciocolata

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura sfaramicioasa cu caise si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 de grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 100 de grame unt rece tocat cuburi
  • 5 grame praf de copt
  • 1 ou
  • 500 grame caise din compot
  • puțină sare
  • 2 linguri zahăr brun brut vanilat
  • Pesmet
  • Pentru cremă:
  • 200 de ml frișcă lichida
  • 50 de grame ciocolată amaruie topită
  • 1 lingura zahăr pudră
  • 1 lingura lichior de whisky
  • Esența de vanilie

Mod de preparare

Această prăjitură e inspirată după rețeta Laurei Adamache, reinterpretata, în sensul că am mai adăugat câteva ingrediente și o cremă improvizată. M-a atras simplitatea rețetei și faptul că se preta la ce aveam eu la îndemână.
Pentru început, scurgem caisele, apoi le tocam cubulete.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cernem faina, adăugăm restul ingredientelor și frământăm un aluat sfaramicios.
Tapetam cu unt și foaie de copt o formă cu diametrul de 26/22 de cm, presam 1/2 din aluat, punem puțin pesmet, apoi caisele amestecate cu zahărul brun, finalizam cu restul aluatului pe care îl tasam ușor.
Coacem prajitura cca. 55 de minute sau până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră. Se poate servi simplă sau cu o cremă de ciocolată, cum am procedat eu.
Pentru crema de ciocolată, se topeste ciocolata la baie de aburi, peste ea se toarnă frișcă lichida încălzită, se adaugă restul ingredientelor, se lasă la rece cateva ore.
Se mixeaza până capătă o structură aerata.
Se orneaza prăjitura cu crema și se servește.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Reteta Harissa (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola