Această prăjitură e inspirată după rețeta Laurei Adamache, reinterpretata, în sensul că am mai adăugat câteva ingrediente și o cremă improvizată. M-a atras simplitatea rețetei și faptul că se preta la ce aveam eu la îndemână.
Pentru început, scurgem caisele, apoi le tocam cubulete.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cernem faina, adăugăm restul ingredientelor și frământăm un aluat sfaramicios.
Tapetam cu unt și foaie de copt o formă cu diametrul de 26/22 de cm, presam 1/2 din aluat, punem puțin pesmet, apoi caisele amestecate cu zahărul brun, finalizam cu restul aluatului pe care îl tasam ușor.
Coacem prajitura cca. 55 de minute sau până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră. Se poate servi simplă sau cu o cremă de ciocolată, cum am procedat eu.
Pentru crema de ciocolată, se topeste ciocolata la baie de aburi, peste ea se toarnă frișcă lichida încălzită, se adaugă restul ingredientelor, se lasă la rece cateva ore.
Se mixeaza până capătă o structură aerata.
Se orneaza prăjitura cu crema și se servește.
Poftă bună!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii