Prajitura sfaramicioasa cu caise si crema de ciocolata

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura sfaramicioasa cu caise si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 de grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 100 de grame unt rece tocat cuburi
  • 5 grame praf de copt
  • 1 ou
  • 500 grame caise din compot
  • puțină sare
  • 2 linguri zahăr brun brut vanilat
  • Pesmet
  • Pentru cremă:
  • 200 de ml frișcă lichida
  • 50 de grame ciocolată amaruie topită
  • 1 lingura zahăr pudră
  • 1 lingura lichior de whisky
  • Esența de vanilie

Mod de preparare

Această prăjitură e inspirată după rețeta Laurei Adamache, reinterpretata, în sensul că am mai adăugat câteva ingrediente și o cremă improvizată. M-a atras simplitatea rețetei și faptul că se preta la ce aveam eu la îndemână.
Pentru început, scurgem caisele, apoi le tocam cubulete.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cernem faina, adăugăm restul ingredientelor și frământăm un aluat sfaramicios.
Tapetam cu unt și foaie de copt o formă cu diametrul de 26/22 de cm, presam 1/2 din aluat, punem puțin pesmet, apoi caisele amestecate cu zahărul brun, finalizam cu restul aluatului pe care îl tasam ușor.
Coacem prajitura cca. 55 de minute sau până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră. Se poate servi simplă sau cu o cremă de ciocolată, cum am procedat eu.
Pentru crema de ciocolată, se topeste ciocolata la baie de aburi, peste ea se toarnă frișcă lichida încălzită, se adaugă restul ingredientelor, se lasă la rece cateva ore.
Se mixeaza până capătă o structură aerata.
Se orneaza prăjitura cu crema și se servește.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti