Acest desert l-am pregătit de Sfinții Constantin și Elena, a fost ceva rapid, combinații proprii, menit să mă mai scape de fructele congelate, însă se pot folosi și orice fel de fructe de sezon. Recunosc, nu pregătesc dulciuri mai des decât odată pe săptămână, cred că au cam multe glucide și chiar dacă unii promoveaza dulciurile fără zahăr, în schimb omit efectele nocive asupra organismului, date de făina albă prelucrata, smantana, crema de brânză și unturile grase, chiar și fructele în exces, abuzand de ele peste tot!
Eu de obicei împart dulciurile cu cei apropiați și cred că, odată pe săptămână, nu strică!
Mai întâi preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, mixam untul cu zahărul și vanilia, adăugăm ouăle întregi pe rând și la fel, restul ingredientelor.
La final, integrăm dudele și coacem prăjitura 50 de minute.
O lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, de fapt un ganache de ciocolată, încălzim frișca, topim în ea ciocolata maruntita, zahărul, o lăsăm puțin la răcit și încorporam untul. O lăsăm la rece până se îngroașă și o mixam.
Ornam prăjitura cu cremă și dude!
E frageda, pufoasa și gustoasă!
Poftă bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii