Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura Fanta este un desert vesel si perfect pentru a fi savurat în zilele calduroase de vara sau pentru a aduce o nota de prospetime si bucurie in orice ocazie festiva.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt, grasime 85%
  • 300 gr smantana, grasime 30%.
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza ouale la robot, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o pasta densa.

Se amesteca faina de grau cu cacaua, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.

Crema:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.

Glazura:

Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.

Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: prajitura cu Nutella si nuca prajita, prajitura Kinder Bueno, sau amandine

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sireata
2
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Colacei Bucovineni
3
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Dulceata de paducel (gherghine)
4
Conserve, muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Dulceata de paducel (gherghine)
Parteneri
Ficatei de pui cu oregano si lamaie
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu oregano si lamaie

meniu copii

Ficatei de pui cu oregano si lamaie
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia