Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura Fanta este un desert vesel si perfect pentru a fi savurat în zilele calduroase de vara sau pentru a aduce o nota de prospetime si bucurie in orice ocazie festiva.
Se mixeaza ouale la robot, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o pasta densa.
Se amesteca faina de grau cu cacaua, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.
Crema:
Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.
Glazura:
Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.
Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: prajitura cu Nutella si nuca prajita, prajitura Kinder Bueno, sau amandine
Sa aveti pofta, dragilor!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii