Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale si delicioasa, amintind de umplutura de ciocolata a celebrului baton Kinder Bueno.
Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.
Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.
Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.
Se dă la rece până a doua zi.
Înainte de servire se pudrează cu cacao.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: prajitura cu Nutella si nuca prajita, prajitura cu struguri sau prajitura Bounty
Poftă bună!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii