Prajitura cu Mac si Visine

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac si Visine

Ingrediente

  • 120 g miere albine
  • 80 g gris
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g unt (rama)
  • 150 g mac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g visine fara samburi (sau cirese, pot fi si din compot )
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Punem intr-un vas mierea, galbenusurile de ou, untul topit, coaja de lamaie rasa, 1 lingurita scortisoara macinata, praful de copt si amestecam cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma si se ingroasa.

Macul il macinam cu cei 80 g zahar si impreuna cu zaharul vanilat il adaugam la compozitia de mai sus. Tot acum adaugam si visinele lasate la scurs (din care scoatem samburii in prealabil) si amestecam pana se incorporeaza ingredientele adaugate.

Separat batem cele 4 albusuri spuma tare si il adaugam la compozitia de mac. Grisul il adaugam si pe el treptat amestecand cu grija. In cele din urma adaugam 1 lingura de lapte, amestecam si turnam compozitia rezultata in forma de tort (nu e obligatoriu sa fie pus in forma de tort ) in care am pus in prealabil hartie de copt.

Introducem forma in cuptorul preincalzit si lasam focul la tare pana se ridica blatul apoi reducem focul la minim si coacem mai departe pana devine prajitura aurie deasupra sau pana la proba cu scobitoarea. Scoatem din cuptor rasturnam prajitura, lasam sa raceasca si pudram cu zahar praf sau putem turna deasupra chiar si o glazura de ciocolata.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia