Prajitura cu Mac si Visine

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac si Visine

Ingrediente

  • 120 g miere albine
  • 80 g gris
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g unt (rama)
  • 150 g mac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g visine fara samburi (sau cirese, pot fi si din compot )
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Punem intr-un vas mierea, galbenusurile de ou, untul topit, coaja de lamaie rasa, 1 lingurita scortisoara macinata, praful de copt si amestecam cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma si se ingroasa.

Macul il macinam cu cei 80 g zahar si impreuna cu zaharul vanilat il adaugam la compozitia de mai sus. Tot acum adaugam si visinele lasate la scurs (din care scoatem samburii in prealabil) si amestecam pana se incorporeaza ingredientele adaugate.

Separat batem cele 4 albusuri spuma tare si il adaugam la compozitia de mac. Grisul il adaugam si pe el treptat amestecand cu grija. In cele din urma adaugam 1 lingura de lapte, amestecam si turnam compozitia rezultata in forma de tort (nu e obligatoriu sa fie pus in forma de tort ) in care am pus in prealabil hartie de copt.

Introducem forma in cuptorul preincalzit si lasam focul la tare pana se ridica blatul apoi reducem focul la minim si coacem mai departe pana devine prajitura aurie deasupra sau pana la proba cu scobitoarea. Scoatem din cuptor rasturnam prajitura, lasam sa raceasca si pudram cu zahar praf sau putem turna deasupra chiar si o glazura de ciocolata.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)