Se separa albusurile si se bat cu un praf de sare si apoi cu cele 5 linguri de zahar, pana se intaresc. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi le incorporam in albusuri. Se adauga si esenta, apoi si pesmetul. Se amesteca bine si se lasa compozitia 5 minute sa se odihneasca dupa care se toarna in forma rotunda, tapetata cu hartie pentru copt. Se da la cuptor la temperatura potrivita cca. 20 de minute, pana se rumeneste frumos apoi se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie pe orizontala in 2 discuri egale.
Caisele spalate se taie in jumatati, se indeparteaza samburii, apoi se dau in 2-3 clocote in 250 de ml de apa fiarta cu jumatatea de cana de zahar. Se scot caisele oparite, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca si sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se mixeaza bine iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana obtinem o compozitie pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in fir subtire in iaurt.
Se asaza un disc de blat in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din compozitia de iaurt, asezam deasupra si celalat disc, presam usor cu mana, apoi turnam iaurtul ramas si deasupra decoram cu jumatati de caise asezate cu scobitura in jos. Se da la rece cel putin 2 ore, apoi se desface forma si se trece prajitura pe platou.
Pofta buna!
Oare exista cineva caruia sa nu ii placa tocanitele noastre? Eu cu siguranta nu refuz niciodata asa ceva, fie ca reteta e cu...
Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii