Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana

Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -350 g faina
  • -150 g unt (margarina)
  • -50 g zahar
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -20 g drojdie
  • -sare
  • -coaja rasa de lamaie
  • CREMA DE SMANTANA:
  • -5 galbenusuri mari
  • -200 ml smantana
  • -250 g zahar
  • -50 g faina
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -15 ml rom (sau zeama de lamaie)
  • FRUCTE:
  • -1 kg cirese (visine, caise, piersici, prune sau mere)
  • -50 g gris (functie de cat de zemoase sunt fructele, mariti cantitatea de gris)
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra (sau 1-2 plicuri zahar vanilat)
  • -Pentru ornat
  • zahar vanilat (sau zahar praf vanilat)

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, adaugand apoi grasimea moale, oul intreg, laptele caldut, sarea, coaja rasa de lamaie si faina cernuta.
Aluatul se amesteca intai cu lingura, apoi timp de 5-6 min, se framanta cu mana. Se pune la crescut, in loc cald, fara curenti de aer rece, invelit, pana-si dubleaza volumul.

Se intinde apoi o singura foaie, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de aragaz). Peste ea se presara generos gris si se aseaza, in strat fructele pregatite (spalate, fara samburi, cele mari, taiate cubulete, scurse bine si amestecate cu gris sau pesmet). Peste fructe se toarna crema de smantana pregatita, care va avea consistenta unui pandispan mai moale.

Crema de smantana o pregatim astfel:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin cremoase. Se adauga smantana, romul (zeama de lamaie) si se inglobeaza faina.

Se da tava la cuptorul incalzit, 30-40 min, la foc moderat.

In primele 20 min nu se va deschide cuptorul, dupa aceea se va reduce intensitatea focului, ca sa nu se rumeneasca crema prea mult.

Dupa ce s-a copt, se scoate, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.

O prajitura foarte buna, in straturi: blat, fructe, crema pe care v-o recomand sa o pregatiti si care va deveni a€œde-a caseia€!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
4
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Desert tort cu crema de cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere