Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

ALUAT:
350 g faina
150 g unt (margarina)
50 g zahar
100 ml lapte
1 ou
20 g drojdie
sare
coaja rasa de lamaie
CREMA DE SMANTANA:
5 galbenusuri mari
200 ml smantana
250 g zahar
50 g faina
1-2 plicuri zahar vanilat
15 ml rom (sau zeama de lamaie)
FRUCTE:
1 kg cirese (visine, caise, piersici, prune sau mere)
50 g gris (functie de cat de zemoase sunt fructele, mariti cantitatea de gris)
1/2 lingurita scortisoara pudra (sau 1-2 plicuri zahar vanilat)
Pentru ornat
zahar vanilat (sau zahar praf vanilat)

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, adaugand apoi grasimea moale, oul intreg, laptele caldut, sarea, coaja rasa de lamaie si faina cernuta.
Aluatul se amesteca intai cu lingura, apoi timp de 5-6 min, se framanta cu mana. Se pune la crescut, in loc cald, fara curenti de aer rece, invelit, pana-si dubleaza volumul.

Se intinde apoi o singura foaie, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de aragaz). Peste ea se presara generos gris si se aseaza, in strat fructele pregatite (spalate, fara samburi, cele mari, taiate cubulete, scurse bine si amestecate cu gris sau pesmet). Peste fructe se toarna crema de smantana pregatita, care va avea consistenta unui pandispan mai moale.

Crema de smantana o pregatim astfel:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin cremoase. Se adauga smantana, romul (zeama de lamaie) si se inglobeaza faina.

Se da tava la cuptorul incalzit, 30-40 min, la foc moderat.

In primele 20 min nu se va deschide cuptorul, dupa aceea se va reduce intensitatea focului, ca sa nu se rumeneasca crema prea mult.

Dupa ce s-a copt, se scoate, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.

O prajitura foarte buna, in straturi: blat, fructe, crema pe care v-o recomand sa o pregatiti si care va deveni ade-a caseia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  07.12.2011 17:58:43

Asa, multumesc

dumiany
•  13.01.2010 21:11:49

o fi buna dar ultimile imagini lasa de dorit

asa
•  15.03.2009 11:48:25

mi se pare tere buna si usor de facut, bravo, te pricepi!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Fructe de Sezon si Crema de Smantana