Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie este o delicioasa imbinare intre texturi si arome, care te va incanta cu fiecare muscatura. Fiecare strat al acestei prajituri este plin de savoare si dulceata, iar combinatia lor armonioasa te va cuceri de la prima gustare. Perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi la ocazii speciale sau ca desert rafinat intr-o zi obisnuita, aceasta prajitura este un deliciu pe care nu vei putea sa-l uiti prea curand.
Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand usor cu lingura, apoi adaugam mierea de albine. Lasam sa dea in 2-3 clocote, adaugam si bicarbonatul, amestecand continuu si dam cratita de pe foc. Lasam 5 mute sa se racoreasca un pic, apoi adaugam ouale batute si faina si framantam usor pe o planseta pudrata cu un pic de faina. Facem un sul de aluat care imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata, calduta cum este, se intinde pe dosul unei tavi si se coace in cuptorul incins, cca. 3 minute, apoi se scoate si se rastoarna imediat pe o planseta sau o tava. Se coc toate 4 foi.
Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema, se adauga coaja rasa de lamaie si grisul (eu il maruntesc la rasnita de cafea), se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se trage de pe foc si se lasa 10 minute, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, adaugate cate putin(nu tot odata), pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga sucul turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema. Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat, apoi se supraun una peste alt presand usor pe ultima, pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu lingura de frisca lichida, apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt. Se da de seara pana a 2 a zi, la rece, intr-o incapere rece, se pudreaza cu zahar pudra deasupra, apoi se taie in bucati patrate potrivit de mari.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pandispan cu capsuni - pufos si delicat, prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara sau prajitura Medovik cu foi cu miere si crema de smantana
Pofta buna!
Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...
Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarinCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii