Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

Ingrediente

  • negresa:
  • - 80 gr unt de casa
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 1 praf de sare
  • - 1 plic praf copt
  • - 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • - 3 linguri lapte dulce
  • - 2 oua de gaina
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml cafea neagra
  • - 250 gr faina
  • - miez nuca
  • strat crema galbena
  • - dovleac placintar
  • - 400 gr crema de branza
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 praf turmeric
  • - scortisoara macinata
  • - cuisoare
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 2 oua
  • strat crema alba
  • 400 gr crema de branza cu vanilie
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 80 gr zahar pudra
  • topping ciocolata
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 30 gr unt

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.
Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi adaugam cacaoa si incorporam.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu praful de copt si cu bicarbonatul. Adaugam laptele, apoi cafeaua, incoporam si adaugam restul de faina,omogenizand.
Nuca o prajim cateva minute, apoi o tocam grosier si o adaugam in compozitia de negresa.
Pregatim o forma de copt termorezistenta, asezam o hartie de copt, turnam compozitia si nivelam frumos. Punem la copt, in cuptor, la foc mediu.
Pregatim crema de branza. Peste piureul de dovleaz, adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara, putina pudra de cuisoare proaspat macinata, si turmericul. Adaugam ouale, smantana dulce. Omogenizam.
Dupa 30 minute de stat in cuptor, la copt, scoatem negresa cu atentie sa nu ne frigem, apoi turnam compozitia de branza si punem inapoi, in cuptor, inca 20 minute. Negresa este gata cand formeaza o crusta legata si densa. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Mixam smantana dulce pana devine frisca, adaugam zaharul pudra, apoi incorporam crema de branza cu vanilie. Aceasta crema o asezam in strat egal peste negresa racita de tot, si dam la rece pentru o ora- doua. Topim ciocolata cu laptele si cu untul. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Portionam prajitura, glazuram cu ciocolata si presaram cateva nuci coapte, tocate. Sincer, este grozava!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Fursecuri cu lamaie
2
Dulciuri

Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu lamaie
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
3
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Frigarui de dovlecei cu ton
4
Aperitive

Frigarui de dovlecei cu ton

Frigarui de dovlecei cu ton
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa