Ochi de paun

Complexitate
redusa
Ochi de paun

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 kg faina
  • 340 gr rama (untura 300 gr)
  • 60 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • Umplutura:
  • 6 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr nuca macinata (sau mac macinat )
  • Mai avem nevoie de visine desamburite (din compot) si de gem de caise pt a unge foile

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele caldut . Faina o amestecam bine cu rama si adaugam cele 6 galbenusuri , laptele si asa il framantam pana se omogenizeaza bine. Coca astfel obtinuta se imparte in 6 parti egale, si se lasa ptr. 1/2 ora la repaus(in acest timp coca mai creste) la loc caldut.

Dupa ce le-am lasat la odihnit intindem fiecare coca la marimea tavii in care o coacem, le ungem cu dulceata de caise si pe cele doua margini punem visinele desamburite si lasate in prealabil sa se stoarca de zeama, cat mai des. Se ruleaza capetele unde am pus visinele inspre mijloc lasand un spatiu cam de un deget intre ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albusuri de ou se bat spuma tare cu 200 gr zahar praf, adaugam cele 400 gr nuca macinata si amestecam. Vom obtine o umplutura un pic mai solida. Se ia din compozitia astfel obtinuta se fac rulouri si se pune in deschizatura ramasa de la foi. Se aseaza intr-o tava in care punem hartie cerata sau folie de aluminiu si se da la copt la foc mic (cuptorul va fi incalzit in prealabil). Se scot apoi din cuptor se acopera cu un prosop ,se pune o punga deasupra si apoi iar un prosop si se lasa asa la racit.

Se poate presara si cu zahar praf.


P.S. Coca obtinuta initial se poate imparti si in 12 bucati, dar atunci suciturile ies mai mici si nu le intindem la marimea tavii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Negresa (III)
4
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Papricas de pui
Bucataras.RO

Papricas de pui

Am văzut această rețetă la Madi și la Merișor și am împrumutat de la fiecare câteva idei și a ieșit un...

Papricas de pui
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute