Ochi de paun

Complexitate
redusa
Ochi de paun

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 kg faina
  • 340 gr rama (untura 300 gr)
  • 60 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • Umplutura:
  • 6 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr nuca macinata (sau mac macinat )
  • Mai avem nevoie de visine desamburite (din compot) si de gem de caise pt a unge foile

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele caldut . Faina o amestecam bine cu rama si adaugam cele 6 galbenusuri , laptele si asa il framantam pana se omogenizeaza bine. Coca astfel obtinuta se imparte in 6 parti egale, si se lasa ptr. 1/2 ora la repaus(in acest timp coca mai creste) la loc caldut.

Dupa ce le-am lasat la odihnit intindem fiecare coca la marimea tavii in care o coacem, le ungem cu dulceata de caise si pe cele doua margini punem visinele desamburite si lasate in prealabil sa se stoarca de zeama, cat mai des. Se ruleaza capetele unde am pus visinele inspre mijloc lasand un spatiu cam de un deget intre ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albusuri de ou se bat spuma tare cu 200 gr zahar praf, adaugam cele 400 gr nuca macinata si amestecam. Vom obtine o umplutura un pic mai solida. Se ia din compozitia astfel obtinuta se fac rulouri si se pune in deschizatura ramasa de la foi. Se aseaza intr-o tava in care punem hartie cerata sau folie de aluminiu si se da la copt la foc mic (cuptorul va fi incalzit in prealabil). Se scot apoi din cuptor se acopera cu un prosop ,se pune o punga deasupra si apoi iar un prosop si se lasa asa la racit.

Se poate presara si cu zahar praf.


P.S. Coca obtinuta initial se poate imparti si in 12 bucati, dar atunci suciturile ies mai mici si nu le intindem la marimea tavii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola