Ochi de paun

Complexitate
redusa
Ochi de paun

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 kg faina
  • 340 gr rama (untura 300 gr)
  • 60 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • Umplutura:
  • 6 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr nuca macinata (sau mac macinat )
  • Mai avem nevoie de visine desamburite (din compot) si de gem de caise pt a unge foile

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele caldut . Faina o amestecam bine cu rama si adaugam cele 6 galbenusuri , laptele si asa il framantam pana se omogenizeaza bine. Coca astfel obtinuta se imparte in 6 parti egale, si se lasa ptr. 1/2 ora la repaus(in acest timp coca mai creste) la loc caldut.

Dupa ce le-am lasat la odihnit intindem fiecare coca la marimea tavii in care o coacem, le ungem cu dulceata de caise si pe cele doua margini punem visinele desamburite si lasate in prealabil sa se stoarca de zeama, cat mai des. Se ruleaza capetele unde am pus visinele inspre mijloc lasand un spatiu cam de un deget intre ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albusuri de ou se bat spuma tare cu 200 gr zahar praf, adaugam cele 400 gr nuca macinata si amestecam. Vom obtine o umplutura un pic mai solida. Se ia din compozitia astfel obtinuta se fac rulouri si se pune in deschizatura ramasa de la foi. Se aseaza intr-o tava in care punem hartie cerata sau folie de aluminiu si se da la copt la foc mic (cuptorul va fi incalzit in prealabil). Se scot apoi din cuptor se acopera cu un prosop ,se pune o punga deasupra si apoi iar un prosop si se lasa asa la racit.

Se poate presara si cu zahar praf.


P.S. Coca obtinuta initial se poate imparti si in 12 bucati, dar atunci suciturile ies mai mici si nu le intindem la marimea tavii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie