Ochi de paun

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pt foi:
1 kg faina
340 gr rama (untura 300 gr)
60 gr drojdie
300 ml lapte
6 galbenusuri de oua
Umplutura:
6 albusuri de ou
200 gr zahar pudra
400 gr nuca macinata (sau mac macinat )
Mai avem nevoie de visine desamburite (din compot) si de gem de caise pt a unge foile

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele caldut . Faina o amestecam bine cu rama si adaugam cele 6 galbenusuri , laptele si asa il framantam pana se omogenizeaza bine. Coca astfel obtinuta se imparte in 6 parti egale, si se lasa ptr. 1/2 ora la repaus(in acest timp coca mai creste) la loc caldut.

Dupa ce le-am lasat la odihnit intindem fiecare coca la marimea tavii in care o coacem, le ungem cu dulceata de caise si pe cele doua margini punem visinele desamburite si lasate in prealabil sa se stoarca de zeama, cat mai des. Se ruleaza capetele unde am pus visinele inspre mijloc lasand un spatiu cam de un deget intre ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albusuri de ou se bat spuma tare cu 200 gr zahar praf, adaugam cele 400 gr nuca macinata si amestecam. Vom obtine o umplutura un pic mai solida. Se ia din compozitia astfel obtinuta se fac rulouri si se pune in deschizatura ramasa de la foi. Se aseaza intr-o tava in care punem hartie cerata sau folie de aluminiu si se da la copt la foc mic (cuptorul va fi incalzit in prealabil). Se scot apoi din cuptor se acopera cu un prosop ,se pune o punga deasupra si apoi iar un prosop si se lasa asa la racit.

Se poate presara si cu zahar praf.


P.S. Coca obtinuta initial se poate imparti si in 12 bucati, dar atunci suciturile ies mai mici si nu le intindem la marimea tavii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ochi de paun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 17:08:23

interesantaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Leila
•  26.09.2008 21:34:03

Ma bucur ca a fost pe placul vostru :)

5august
•  21.09.2008 00:09:46

Este minunata reteta,a fost foarte apreciata de cei care au mancat din ea.Am impartit aluatul in 6 si doua parti le-am mai impartit in doua.Ne place mai mult varianta cu aluatul impartit in 12,cum ai sugerat,are aluat mai putin si umpluturile se simt mai bine.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ochi de paun