Ochi de paun

Complexitate
redusa
Ochi de paun

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 kg faina
  • 340 gr rama (untura 300 gr)
  • 60 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 6 galbenusuri de oua
  • Umplutura:
  • 6 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr nuca macinata (sau mac macinat )
  • Mai avem nevoie de visine desamburite (din compot) si de gem de caise pt a unge foile

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele caldut . Faina o amestecam bine cu rama si adaugam cele 6 galbenusuri , laptele si asa il framantam pana se omogenizeaza bine. Coca astfel obtinuta se imparte in 6 parti egale, si se lasa ptr. 1/2 ora la repaus(in acest timp coca mai creste) la loc caldut.

Dupa ce le-am lasat la odihnit intindem fiecare coca la marimea tavii in care o coacem, le ungem cu dulceata de caise si pe cele doua margini punem visinele desamburite si lasate in prealabil sa se stoarca de zeama, cat mai des. Se ruleaza capetele unde am pus visinele inspre mijloc lasand un spatiu cam de un deget intre ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albusuri de ou se bat spuma tare cu 200 gr zahar praf, adaugam cele 400 gr nuca macinata si amestecam. Vom obtine o umplutura un pic mai solida. Se ia din compozitia astfel obtinuta se fac rulouri si se pune in deschizatura ramasa de la foi. Se aseaza intr-o tava in care punem hartie cerata sau folie de aluminiu si se da la copt la foc mic (cuptorul va fi incalzit in prealabil). Se scot apoi din cuptor se acopera cu un prosop ,se pune o punga deasupra si apoi iar un prosop si se lasa asa la racit.

Se poate presara si cu zahar praf.


P.S. Coca obtinuta initial se poate imparti si in 12 bucati, dar atunci suciturile ies mai mici si nu le intindem la marimea tavii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia