Lebede Indragostite

Complexitate
redusa
Lebede Indragostite

Ingrediente

  • Coji:
  • 150ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 9 oua mai mici
  • sare
  • Crema:
  • 1,300 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • zahar vanilat bourbon
  • sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • topping fructe de padure
  • topping ciocolata

Mod de preparare

Preparare coji:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.

Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute. Se coc la foc iute timp de 13 min, apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie. Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema
Un litru de lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu faina, 300 g zahar, sarea si ouale mai putin doua albusuri pe care le batem separat cu 150 g zahar si zaharul vanilat bourbon. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Asamblare
Dupa ce cojile s-au racit, se taie pe din doua, se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie), tot cu ajutorul posului cu sprit. Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec Aperitiv cu Ou
2
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Budinca de paine, oua si sunca
Bucataras.RO

Budinca de paine, oua si sunca

Nu ştiu dacă v-am mai spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia necesară pentru...

Budinca de paine, oua si sunca
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola