Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

Postat pe: 07-08-2018
(0)

Ingrediente

200 g caise uscate
200 g smochine
2 linguri de miere de albine
2 linguri de suc de lamaie
6 discuri cu diametrul egal cu cel al formei
100 g miez de nuca maruntit si prajit
1 ou
100 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii

De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. Dupa ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.
La fel procedam si in cazul curmalelor.

Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.
Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci