Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

Postat pe: 07-08-2018
(0)

Ingrediente

200 g caise uscate
200 g smochine
2 linguri de miere de albine
2 linguri de suc de lamaie
6 discuri cu diametrul egal cu cel al formei
100 g miez de nuca maruntit si prajit
1 ou
100 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii

De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. Dupa ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.
La fel procedam si in cazul curmalelor.

Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.
Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci