Ingrediente
● 200 g caise uscate |
● 200 g smochine |
● 2 linguri de miere de albine |
● 2 linguri de suc de lamaie |
● 6 discuri cu diametrul egal cu cel al formei |
● 100 g miez de nuca maruntit si prajit |
● 1 ou |
● 100 g zahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

PORȚII
6 portii
De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. Dupa ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.
La fel procedam si in cazul curmalelor.
Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.
Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.
Pofta buna!
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany