Cozonac cu fistic si ciocolata

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu fistic si ciocolata

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g drojdie
  • Umplutura
  • 100 g fistic
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • esenta de rom
  • uns
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Umplutura-cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.
Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de portocala, lamaie, branza de vaci si amestecam. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat si la final untul topit (sa fie caldut), framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam intr-un loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Crema-Topim ciocolata impreuna cu laptele.
Mixam albusurile cu zaharul pana ce devin o bezea, adaugam ciocolata, cacao, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o vom intinde in foi dreptunghiulare, groase de cca 0,5 cm si lungi cat tava in care vom caoce cozonacul.
Fiecare foaie o ungem cu crema de ciocolata, adaugam fisticul si rulam pe lungime, apoi impletim cate 2 rulouri,
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald 20 min, timp in care isi vor dubla volumul.
Ii ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min, la 180 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Placinta aperitiv
Bucataras.RO

Placinta aperitiv

Placinta aperitiv
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat