Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.
Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.
Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.
Intre timp pregatim crema si fructele.
Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute.
Intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Afinele le spalam si le adaugam in crema de branza.
Pentru jeleul de afine punem afinele cu zaharul pe foc mic si lasam in cateva clocote. Se lasa la racit.
Intre timp punem gelatina la inmuiat si dupa 8-1o minute se adauga in jeleul de afine.
Asamblare: peste stratul de biscuti punem crema de branza si deasupra jeleul de afine.
Se lasa la frigider cam 3-4 ore apoi se portioneaza spre servire.
Daca v-a placut reteta noastra de cheesecake cu afine, va recomandam si urmatoarele retete: cheesecake cu capsuni, New York cheesecake, cheesecake cu Oreo sau cheesecake cu fructe congelate
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii