Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti digestivi,
  • 200 gr unt
  • Pentru crema:
  • 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),
  • 500 ml frisca lichida,
  • 250 gr zahar pudra,
  • 100 ml apa rece,
  • 100 ml lapte fierbinte,
  • 20 g gelatina(2 plicuri),
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 250 gr afine.
  • Decor:
  • 250 gr afine,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 plicuri gelatina(20 gr),
  • 100 ml apa rece

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.
Intre timp pregatim crema si fructele.
Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute.

Intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Afinele le spalam si le adaugam in crema de branza.
Pentru jeleul de afine punem afinele cu zaharul pe foc mic si lasam in cateva clocote. Se lasa la racit.

Intre timp punem gelatina la inmuiat si dupa 8-1o minute se adauga in jeleul de afine.

Asamblare: peste stratul de biscuti punem crema de branza si deasupra jeleul de afine.
Se lasa la frigider cam 3-4 ore apoi se portioneaza spre servire.

Daca v-a placut reteta noastra de cheesecake cu afine, va recomandam si urmatoarele retete: cheesecake cu capsuni, New York cheesecake, cheesecake cu Oreo sau cheesecake cu fructe congelate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu mere si nuci, de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia